Tesla traci swoją zajfejność - Tesla Bjorn wie co mówi

cwireq

Posiadacz elektryka
Wartościowy wpis. Jak widać niektórzy jednak się odbijają od Tesli, ale mimo wszystko nie podchodzą zero jedynkowo.

@zielony jakie auto będzie lub już jest następne?

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Myślałem o autach typu plag-in - na razie jeździłem próbnie Jaecoo 7 i MG HS, za tydzień biorę na weekend BYD Seal U może Audi Q3 coś w tym rodzaju.
czyli budżet Tesli Y jak by nie patrzeć.
Może Cię spotkać nie miłe rozczarowanie, bo mimo wad Tesla generalnie nie jest zła.

Zapamiętaj jednak, że to kupowanie auta jest tym najprzyjemniejszym etapem. Delektuj się tym i testuj wiele aut. Bo często te co skreślasz mogą pozytywnie zaskoczyć.

cooler

Pionier e-mobilności
Chyba pierwsza informacja o cenie transakcyjnej w miarę nowego Y. Cena sprzedaży dużo niższa niż wyceny leasingu.
Czyli tylko wynajem jeżeli nie chcemy stracić worka kasy. Teraz i to pewnie się nie sprawdzi bo leasingodawcy już wiedzą to co my co do cen używanych.

Kto wziął wcześniej w wynajem ten wygrał życie :)
Kto kupił i mu nie odpowiada - stracił ładny pieniądz teraz sprzedając.

A miało być tak pięknie. Kup Teslę mówili. Nie stracisz, mówili :)

eimi

Pionier e-mobilności
@zielony dzięki za podzielenie się przemyśleniami, ja mam dwa pytania jeszcze.

Za ile Tesla proponowała Ci odkup samochodu? Czytałem że za takie 2-3latki proponuje nawet sensowne pieniądze.

Czy częste hamowanie awaryjne przy jeździe pod słońce i problem z kamerami był przed wymianą szyby czy tylko po? Czytałem że niektórzy tak mieli właśnie po zmianie szyby (w sensie dużo częściej niż Tesla normalnie tak robi)

krzyss

Pionier e-mobilności
Czyli tylko wynajem jeżeli nie chcemy stracić worka kasy. Teraz i to pewnie się nie sprawdzi bo leasingodawcy już wiedzą to co my co do cen używanych.

Kto wziął wcześniej w wynajem ten wygrał życie :)
Kto kupił i mu nie odpowiada - stracił ładny pieniądz teraz sprzedając.

Nie przesadzaj, 1,5rocznej corolli tez nikt nie kupi za cene nowki :)

cooler

Pionier e-mobilności
Nie przesadzaj, 1,5rocznej corolli tez nikt nie kupi za cene nowki :)
Pewnie nie, ale kolega stracił właśnie wartość takiej nowej corolli, trochę boli. Dobrze to zniósł, to muszę przyznać.

ELuk

Pionier e-mobilności

A Kto Ci tak mówił jak kupowałeś w 2021 to auto. 🤔
Mi nikt tego nie mówił, a nawet po głowie się drapali co ja kupuję.
Jak już pisałem kupiłem TM3 w ciemno nie widząc jej na żywo, ale potrzebowałem szybko auta, a problemy komponentów w czasie COVID skutkowały brakiem dostępności aut. Tesla akurat wchodziła na rynek i była do kupienia.
Potraktowałem to jak przygodę i nowe doświadczenie, bez żadnych obietnic i specjalnych oczekiwań. Nawet dopłaty za moją nie wziąłem. 🤷🏻‍♂️
👍