Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

endorama

Zadomawiam się
Osobiście postanowiłem zaczekać, rozpatruję jeszcze IONIQa 5 2025, czyli po FL, ale tam mi nie pasuje mały bagażnik. Ale za to finansowanie mają teraz super. Zobaczymy, może TMY wersja performance będzie takim złotym środkiem, czas pokaże.
Jakoś nie widzę tego finansowania na stronię hyundaia, możesz podać więcej informacji?

cooler

Pionier e-mobilności
tldr: trochę lepiej, ale podobnie. Za to znacznie ciszej pracuje.
Czyli miękkie tuleje met-gumowe, stąd te poczucie pływania.
Generalnie w nie-Performance Y można by to wybaczyć, on ma być w założeniu wygodny i rodzinny, model 3 jednak powinien być twardszy, w HL zepsuli naprawdę fajne zawieszenie (choć fakt, nie wygodne).

umcus

Pionier e-mobilności
Generalnie w nie-Performance Y można by to wybaczyć, on ma być w założeniu wygodny i rodzinny, model 3 jednak powinien być twardszy, w HL zepsuli naprawdę fajne zawieszenie (choć fakt, nie wygodne).
Nie zgodzę się. 3 to nadal rodzinne auto, tyle że sedan. Twarde to może być w performance albo roadsterze - czyli samochodach z założenia bardziej "usportowionych". Zawieszenie w 3HL jest super. Fakt, że jak ktoś lubi zapier*, to chce mieć sztywniej, no ale wtedy powinien iść właśnie w performance. I tak, wiem, dla Ciebie HL performance też jest za miękka ;)

MichalS

Zadomawiam się
Jakoś nie widzę tego finansowania na stronię hyundaia, możesz podać więcej informacji?

Na stronie nie ma, trzeba podjechać do nich albo zadzwonić.
Leasing to 100-101% - 2 lub 3 lata i podobno nie ważne jaka wpłata. Ja jestem bardziej nastawiony na 2 letni najem (limit 25 tyś km rocznie) i wygląda to tak:
cena auta ~240 tyś brutto, wpłata ~31 tyś netto (dopłata NaszeAuto), rata ~2400 brutto bez GAP
cena auta ~220 tyś brutto, wpłata ~31 tyś netto (dopłata NaszeAuto), rata ~2000 brutto bez GAP

Auto z roku 2025 po FL. W porównaniu do Tesli to tutaj mamy ~10% do przodu na finansowaniu.
Po dwóch latach koszt przy pierwszej opcji ~57 tyś brutto (przed odliczeniami). Wpłaty własnej nie
liczę bo to nie ja ją finansuję :). Więc na 2 lata myślę, że nie jest najgorzej.

cooler

Pionier e-mobilności
I tak, wiem, dla Ciebie HL performance też jest za miękka ;)
Niestety nie miałem okazji sprawdzić 3HLP, żebyś nie zapeszył:
- mam M3LR z Q2 2021 a od prawie 2 miesiecy jeżdżę M3P z Q1 2021 i Performance jest bardziej miękka niż moja 3LR.