Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

CODI

Zadomawiam się
A'propos spiny. Nie wiem jak inni, ale ja faktycznie mniej się stresuję, jak widzę procenty (bez skojarzeń ;) ). 5% mniej mnie stresuje, niż 22 km. W spalinówce przy 50 już miałem lekki stres, generalnie jeździłem w zakresie full - 1/4 baku i tankowałem. Teraz 10% i nadal zero stresu. Co ciekawe, zauważyliście, że nawet przy 3% Y nadal przyspiesza jak szalony? Tzn. spodziewałem się, że przy 5-10% moc będzie bardziej ograniczona.
To jeszcze jedno pytanie. Pokazuje rezerwę :) ? Toż to dopiero wkr....wiacz. Nienawidze typa :)
Ale mysle ze te procenty z trasą zaplanowaną przez infotianment dają spokój ducha. W aucie spalinowym dopiero po latach w jednym aucie ma sie jako taki confidence, czy dojedzie na 0km czy nie ? :)

Last edited:

Krk

Posiadacz elektryka
Ja myślałem, że poniżej 10% to jakieś alarmy albo pikania będą a tu nawet żadnego komunikatu. Dopiero w garażu jak wysiadałem, przy tych 4%, to wyskoczył komunikat "niski poziom baterii". Ale dopiero jak odpiąłem pasy.

Nikodem

Fachowiec
A'propos spiny. Nie wiem jak inni, ale ja faktycznie mniej się stresuję, jak widzę procenty (bez skojarzeń ;) ). 5% mniej mnie stresuje, niż 22 km. W spalinówce przy 50 już miałem lekki stres, generalnie jeździłem w zakresie full - 1/4 baku i tankowałem. Teraz 10% i nadal zero stresu. Co ciekawe, zauważyliście, że nawet przy 3% Y nadal przyspiesza jak szalony? Tzn. spodziewałem się, że przy 5-10% moc będzie bardziej ograniczona.
Kolesie od S3XY mają o tym film na YT - zmiana przyśpieszenia wraz ze zmianą % baterii.