TMY się powinna bać - Xpeng G6 zadebiutował w UK i PL

Anton

Fachowiec
Bateria w EV i bateria w laptopie: idealne porównanie.

A słyszałeś o czyms takim jak gwarancja na baterię? 8 lat lub 160k km w Xpeng G6.

Pewnie też słyszałeś o e-tron 55 z 2020 roku i jego krzywej. Jakoś cicho o problemach z tą baterią
Dokładnie masz rację, ja też miałem gwarancję 5 lat na auto. Ale jak się okazało to kierownica miała 5 lat gwarancji. To spróbuj w 8 roku reklamować aku, powodzenia! ;)(n)

Wiesz, dużo różnych rzeczy słyszałem. Nie wiem czy to prawda?, ale podobno jak już kupisz (zapłacisz).
To firmy, serwisy mają Ciebie w "bańce". >>No wie Pan ten typ tak ma<< 😂

inter

Pionier e-mobilności
Bateria w EV i bateria w laptopie: idealne porównanie.

A słyszałeś o czyms takim jak gwarancja na baterię? 8 lat lub 160k km w Xpeng G6.

Pewnie też słyszałeś o e-tron 55 z 2020 roku i jego krzywej. Jakoś cicho o problemach z tą baterią
To które e-trony mają problem, że max 80% ładowania fabryka nakazuje.

nabrU

Moderator
To które e-trony mają problem, że max 80% ładowania fabryka nakazuje.

Pewnie o to Ci chodzi (linki poniżej). Nie wiem czy akurat mowa jest tam o specyficznym e-tron 55.

to_masz

Posiadacz elektryka
Jak te kilka razy w roku gdzieś dalej jadę - to prędkość ładowania, to jedyna rzecz, która powoduje, że z zazdrością patrzę na auta 800V i pomyślę nawet o takim G6 😅 Za zachodnią granicą można sobie to rekompensować ładując te 50-55% w 20 min i zatrzymywać się co 180km, ale u nas, czy na południe to już chyba niemożliwe, żeby średnią z trasy całościowo mieć wyższą niż 90km/h.

Zobaczymy co dzisiaj o CLA się dowiemy i czy niedługo cała Europa wyprzedzi Teslę jeśli chodzi o ładowanie 🙃

Dyzio

Zadomawiam się
Jak te kilka razy w roku gdzieś dalej jadę - to prędkość ładowania, to jedyna rzecz, która powoduje, że z zazdrością patrzę na auta 800V i pomyślę nawet o takim G6 😅 Za zachodnią granicą można sobie to rekompensować ładując te 50-55% w 20 min i zatrzymywać się co 180km, ale u nas, czy na południe to już chyba niemożliwe, żeby średnią z trasy całościowo mieć wyższą niż 90km/h.

Zobaczymy co dzisiaj o CLA się dowiemy i czy niedługo cała Europa wyprzedzi Teslę jeśli chodzi o ładowanie 🙃
Tesla wyprzedza już tylko Stellantis i Toyotę w prędkości ładowania :)

Twenty

Zadomawiam się
Kilka zdjec xpeng G6 z premiery w PL

Attachments

• g6 wyglad.JPG
    g6 wyglad.JPG
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 14
  • g6 tyl.JPG
    g6 tyl.JPG
    1,4 MB · Liczba wyświetleń: 16
  • IMG_7907.JPG
    IMG_7907.JPG