Dostalem pozytywna dec na e-c4 za 1020 netto na 30 mcy. Wg goscia z ktorym pisze teraz czekamy na dotacje i wtedy calosc ma wypalic. Swoja droga wrzucam ceny e-c4 w arvalu teraz..
Pytalem o to dlaczego zniknelo eC4 z dotacja, jak ktos zapyta o eC4 to oferta jest po staremu na mailu, poki co ja zdjeli bo zostali zasypani pytaniami, rozniosly sie artykuly "elektryk tanszy o diesla" i wlasnie to eC4 bylo wspomniane za 999 netto.
Poki co przedluzam najem na 3 miesiace, jezdzi nam sie z partnerka tak dobrze ze jest polowa miesiaca a juz pyklo 1800km. Dzis wsiadlem na chwile do swojego ICE ktore bylo za 250k i Citroen jest kurde 2 razy cichszy a zawieszenie na nierownych drogach wybiera lepiej od auta drozszego niemal 2x.
Istotnych wad brak, w porownaniu do eMokka, e2008 jest wiekszy - zwlaszcza na tylnej kanapie bo to segment C, ja mam 180cm i za soba siadam bez problemow mimo lekko scietego dachu.
Z plusow:
- wyciszenie
- material z ktorego zrobione sa fotele - boczek gdzie jest udo nie "wysiaduje sie" jak w skorze
- zawieszenie
- ergonomia
- swiatla LED ktore swieca wysoko i asystent swiatel dlugich dziala dobrze
- podgrzewana kierownica sama sie nie wylacza
- aktywny tempomat dziala plynnie
- asystent parkowania (prostopadle / rownolegle) dziala dobrze
Z minusow:
- asystent pasa ruchu dziala jak chce, odbija sie od lewej do prawej
- HUD na plytce
- lewa podstopnica dla osob z duzym butem wymaga troche innego ulozenia stopy
- luzny pedal hamulca (dotyczy to calej gamy PSA, ten typ tak ma)
- zbyt maly obszar roboczy Carplay / Android auto (po bokach sa paski z klimatyzacji)
- marte pole dziala zbyt wolno i gdy pojazd zblizajacy sie jest juz zbyt blisko