Tutaj nie dyskutuje się o BMW, bo to forum Tesli

• Thread starter Konto skasowane na życzenie 2023/11/09
  • Start date
  • Tags
    None

ypl

Pionier e-mobilności
Cena id.buzza uwzględnia dotację, więc 248 brutto. I tak nieźle.
Aaaaaa, z dotacją, no to już nie taki mega rabat, no ale generalnie dają rabaty, jakiś czas temu trzeba było czekać rok i zero rabatu.

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Jak w końcu wróciliśmy do tematu samochodów, to muszę przyznać, że jak na pierwszych prezentacjach nie podobało mi się i5, po obejrzeniu kilku testów egzemplarzy odzianych w M pakiet jednak zmieniam zdanie. Ktoś wie czy już jest lub kiedy to trafi do salonów? Chętnie bym popaczał na żywo. To by było coś, postawić kiedyś nowe i5 obok mojej e39 540i. Nowoczesność obok tradycji. Elektryk vs. klasyka z bulgotem V8. Wyrośnięty wnuczek i jego dziadek. Trzeba wyrabiać żółte blachy za 2 lata bo mnie podatek od spalin zniszczy finansowo 🤣

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ludzie, to nie jest takie trudne. Każdy dealer też ma plany, za których wykonanie ma premie. Tak ktoś z 'wewnątrz' mi to przynajmniej wykładał. Jak brakuje do planu kilku sztuk na koniec kwartału to rabat może być naprawdę solidny. Jak plan wykonany to będzie rabatu nieco mniej. Czasem się trafi jak ostatnio w VW 65k na sztywno, ale to musiała być decyzja centralna.
Ciekawe, czy z tych "do 65k pln mniej" w VW dało się jeszcze coś urwać :)
Ja nie mam talentu do targowania, ale mam w sobie sknerusa ;-P

pmlody

Pionier e-mobilności
Od samochodów spalinowych. Ma niby wejść w 2026 i to jeden z tzw. kamieni milowych. Ma być uzależniony od pojemności i normy Euro silnika. Z kalkulatora dla mojej Beci wychodzi prawie 9 tys. rocznie, ale to nie są chyba finalne założenia.
Nie są, bo nie ma żadnych założeń. To czyste spekulacje pismaków na dzisiaj.

Belkot

Posiadacz elektryka
Od samochodów spalinowych. Ma niby wejść w 2026 i to jeden z tzw. kamieni milowych. Ma być uzależniony od pojemności i normy Euro silnika. Z kalkulatora dla mojej Beci wychodzi prawie 9 tys. rocznie, ale to nie są chyba finalne założenia.
Ten kalkulator jest o ile sie nie myle z 2006 roku kiedy UE zarzuciła nam ze akcyza jest niezgodna z prawem. Wtedy wymyslili taki kalkulator ale pomysl upadl.

pmlody

Pionier e-mobilności
To jest jakiś stary projekt, który wcześniej trafił do zamrażarki. Nie zdziwiłbym się jakby był to punkt wyjścia. Może zmienią bazową stawkę z 500 na coś innego.
Dlatego nie ma co się na tym opierać i straszyć ludzi.

Bronek

Pionier e-mobilności
W niektorych krajach mo_na czasowo bez ceregieli jak u nas wyrejestrować okresowo samochód np cabrio na zimę itp..
Ciekawe o ile wejdzie ten przepis czy to bedzie miało wplyw na ww podatek?
U nas jak zwykle pewnie nie.
Mamy wyjątkowo wrogi Obywatelowi kraj, tak to jest jak krętacze nim kierują, to swoją miarę przykładają.
Pinokio napodpisywał, bo myślał ,, ze to lipa i chcial być wtedy milusi. A tu weszlismy na minę.
Sądzę jednak, ze podobnie jak z zakazem ICE będzie do tego elestyczne podejscie, bo to wkur... ludzi w calej UE.