Aaaaaa, z dotacją, no to już nie taki mega rabat, no ale generalnie dają rabaty, jakiś czas temu trzeba było czekać rok i zero rabatu.Cena id.buzza uwzględnia dotację, więc 248 brutto. I tak nieźle.
Aaaaaa, z dotacją, no to już nie taki mega rabat, no ale generalnie dają rabaty, jakiś czas temu trzeba było czekać rok i zero rabatu.Cena id.buzza uwzględnia dotację, więc 248 brutto. I tak nieźle.
Ciekawe, czy z tych "do 65k pln mniej" w VW dało się jeszcze coś urwaćLudzie, to nie jest takie trudne. Każdy dealer też ma plany, za których wykonanie ma premie. Tak ktoś z 'wewnątrz' mi to przynajmniej wykładał. Jak brakuje do planu kilku sztuk na koniec kwartału to rabat może być naprawdę solidny. Jak plan wykonany to będzie rabatu nieco mniej. Czasem się trafi jak ostatnio w VW 65k na sztywno, ale to musiała być decyzja centralna.
Jaki podatek?Trzeba wyrabiać żółte blachy za 2 lata bo mnie podatek od spalin zniszczy finansowo 🤣
Od samochodów spalinowych. Ma niby wejść w 2026 i to jeden z tzw. kamieni milowych. Ma być uzależniony od pojemności i normy Euro silnika. Z kalkulatora dla mojej Beci wychodzi prawie 9 tys. rocznie, ale to nie są chyba finalne założenia.Jaki podatek?
Nie są, bo nie ma żadnych założeń. To czyste spekulacje pismaków na dzisiaj.Od samochodów spalinowych. Ma niby wejść w 2026 i to jeden z tzw. kamieni milowych. Ma być uzależniony od pojemności i normy Euro silnika. Z kalkulatora dla mojej Beci wychodzi prawie 9 tys. rocznie, ale to nie są chyba finalne założenia.
Ten kalkulator jest o ile sie nie myle z 2006 roku kiedy UE zarzuciła nam ze akcyza jest niezgodna z prawem. Wtedy wymyslili taki kalkulator ale pomysl upadl.Od samochodów spalinowych. Ma niby wejść w 2026 i to jeden z tzw. kamieni milowych. Ma być uzależniony od pojemności i normy Euro silnika. Z kalkulatora dla mojej Beci wychodzi prawie 9 tys. rocznie, ale to nie są chyba finalne założenia.
To jest jakiś stary projekt, który wcześniej trafił do zamrażarki. Nie zdziwiłbym się jakby był to punkt wyjścia. Może zmienią bazową stawkę z 500 na coś innego.Nie są, bo nie ma żadnych założeń. To czyste spekulacje pismaków na dzisiaj.
Dlatego nie ma co się na tym opierać i straszyć ludzi.To jest jakiś stary projekt, który wcześniej trafił do zamrażarki. Nie zdziwiłbym się jakby był to punkt wyjścia. Może zmienią bazową stawkę z 500 na coś innego.