Tutaj nie dyskutuje się o BMW, bo to forum Tesli

• Thread starter Konto skasowane na życzenie 2023/11/09
  • Start date
  • Tags
    None

daniel

Señor Meme Officer
Dziękuję za to podsumowanie.
Ono dokładnie pokazuje to, o czym pisałem.
Miałem czelność przyjąć do ‘was’ (to właśnie ta bańka) i napisać coś nie na temat Tesli.
Nie, nie było tak. Kto PRZED założeniem tematu miał jakiś problem z tym, że piszesz o BMW? Możesz wkleić link do posta? Może być zrzut ekranu, żeby nie dało się wyedytować posta po fakcie.
Napisałeś nie o BMW tylko o tym, że forumowicze nie mają kuiltury i forumowicze się oburzyli. Dziwne?
Poza tym drogi kolego - nie przyszedłem do ‘ciebie’ tylko napisałem w wątku o elektrycznych BMW, masz coś merytorycznego do napisania na ten temat, skoro zaglądasz do tego działu? Bo póki co nie widzę żadnych danych ze “sprawdzonych źródeł”, które byłyby w opozycji do tego, co pisałem w tym wątku.
Napisałeś na forum. Tu nie ma murka oddzielającego różne działy. Ktoś zobaczył Twoją skargę w Nowe posty i postanowił odpowiedzieć. Też będę bronił dobrego imienia forum i chciałbym zobaczyć kto miał pretensje o pisanie o BMW.

Bronek

Pionier e-mobilności
Oto pierwszy post
Tutaj nie ma żadnych dyskusji nt. samochodów elektrycznych BMW, bo to… forum miłośników Tesli.

Chcecie podyskutować o elektrycznych autach BMW (i dowiedzieć się np. czemu napęd BMW eDrive5 jest lepszy od napędu Tesli) to zapraszam na forum BMW Polska do działu samochodów elektrycznych.
To jakieś typowe zaleganie afektu i tłumaczenia się z wyboru? Nie wiem czemu ale to jest nagminne. Jakoś własciciele Tesli i innych nie prowokują na forach w ten sposób.
Zresztą skoro nie ma postów w dziale o BMW, to znaczy, że niewielu jest tu chcących coś napisać lub malo jest tych samochodow wśród tu zalogowanych? I tyle
Ale... Co sie mi nauswa po przeczytaniu tej zajawki. To to, że Tesla jest w tle każdej marki opisywanej przez kogoś, kto wybrał coś innego i drogiego i to musi sobie i innym wytłumaczyć dlaczego.

Tesla siedzi jak zly duch, jak drzazga w tyłku .

Dlaczego nie bylo porównania do Mercedesa, Audi czy Porsche?
Fajnie, nie trzeba nic tłumaczyć, mając Teslę właściciele BMW sami to robią stawiając się w dziwnej pozycji.
To tak wygląda jak mój Wacik, szczekajacy na Rotwailera :)

Ad meritum, to dla mnie BMW póki co to są konwersje i to jest chyba linia wybrana świadomie, bo tego oczekują fani tej marki. I tyle. Ja żałuję że nie poszli w inowacje jak to zapowiadał ich pierwszy elektryk I3

viallos

Pionier e-mobilności
Dzięki @daniel

Koleś zupelnie ignoruje że prawie kupiłem elektryczne BMW i nawet rekomendowałem innym którzy nie chcieli Tesli z jakiegoś powodu.

Wciąż czekam na jakieś dane pokazujące wyższość napędu BMW nad Teslą ... ale nie ma nic ... tylko bicie piany.

Myślałem że faktycznie ma jakieś insider info i czegoś się dowiemy ale chyba nici z tego.

viallos

Pionier e-mobilności
Tesla jest w tle każdej marki opisywanej przez kogoś, kto wybrał coś innego i drogiego i to musi sobie i innym wytłumaczyć dlaczego.

Tesla siedzi jak zly duch, jak drzazga w tyłku .

Dlaczego nie bylo porównania do Mercedesa, Audi czy Porsche?

@Bronek ... teraz sobie pocisnę ... start ze świateł obok tych marek zawsze wygrywał ... no i zjawiła się Tesla 🤣🤣🤣

Bronek

Pionier e-mobilności
Co łączy Tesle z BMW?
Kolor obowiązkowy
BMW musi być czarne
Tesla biała
To mój znak równości Tesla = BMW , reszta lub bardzo wiele ma inny znak matematyczny. Jaki ja wiem i nawet nie muszę go prezentować, jest oczywisty

Na razie...
Ale widzę, ż np Volvo, może też Merc lub Porschak pójdą właściwą drogą?

Beemka na razie gra na swojej połowie, bo ma wielu kibiców co lubią jak się kiwa ale bramek nie strzela.

Michal

Moderator
No i w USA z tego co pamiętam najwięcej użytkowników właśnie BMW kupuje Tesle, więc u fanów BMW jest chyba jakiś lęk przed Teslą z tego powodu. Pisałem wyżej, że na 3 klientów BMW wśród moich znajomych już dwóch kupuje Tesle :p

nnnnn

Pionier e-mobilności
Dla równowagi opinii @Redoo należałoby dodać niedawno opisywaną sytuację, gdzie wieloletni użytkownik kilku EV wrócił do hybryd. Nie widziałem, żeby gdziekolwiek, ktokolwiek hejtował tego użytkownika. Parę osób się dziwiło, ale jeśli komuś nie pasują EV (bo nie taki zasięg, nie taka moc, nie taki kolor) to po co ma się męczyć. @Redoo więcej dystansu do BMW:D

KrzyCh

Pionier e-mobilności
I dlatego właśnie nie ma tutaj sensu pisać o innych elektrykach niż Tesla - bo to jest forum miłośników amerykańskiej marki 🙂
Zapraszam w bardziej, hmm… obiektywne miejsca.

P.S.
iX1 jest budżetowym modelem, stąd i prędkość ładowania niska. Wyższa jest w iX3, a iX ładujesz 200kw. Tak samo w i4 czy i5
Proszę Cię 😂.
Czy na forum BMW podyskutuję o niższości Tesli wobec BMW 😉? Czy spotkam tam użytkowników Leaf-a, ID czy innych modeli BEV? A może dowiem się czegoś o automatyzacji ładowania, jakie dobrać EVSE czy o programie Mój Elektryk, albo może znajdę tam instrukcję jak zgłosić BEV by nie płacić za autostrady w Czechach itp itd.
To forum jest najlepszym źródłem wiedzy o elektromobilności w PL jakie znalazłem i miejscem wymiany doświadczeń o wszystkich EV też.

A to, że najwięcej tu (i nie tylko tu) dyskutuje się o Tesli wynika z prostego faktu, że ta marka sprzedaje najwięcej BEV i jest najwięcej ludzi na co dzień użytkujących Tesle. Jak już BMW wyprodukuje Neuewaffe, co zdominuje rynek to wszyscy będą dyskutować o samochodach tej marki.

PS
A to wszystko bez złego słowa o samochodach BMW 😎.

marco_25

Pionier e-mobilności
Dzięki @daniel

Koleś zupelnie ignoruje że prawie kupiłem elektryczne BMW i nawet rekomendowałem innym którzy nie chcieli Tesli z jakiegoś powodu.

Wciąż czekam na jakieś dane pokazujące wyższość napędu BMW nad Teslą ... ale nie ma nic ... tylko bicie piany.

Myślałem że faktycznie ma jakieś insider info i czegoś się dowiemy ale chyba nici z tego.
Dobrze napisane. Dodam link do mojej historii z BMW.

https://forum.elektrowoz.pl/threads...chce-wydac-historia-rozwojowa.3128/post-75107

Po takim traktowaniu mi się odechciało marki i używam obecnie tesli y. Dodam tylko, że patrząc na to co się dzieje w ip-next od środka to nie byłbym optymistą na zmianę w tej firmie.

nabrU

Moderator