Tutaj nie dyskutuje się o BMW, bo to forum Tesli

• Thread starter Konto skasowane na życzenie 2023/11/09
  • Start date
  • Tags
    None

Beep21

Posiadacz elektryka
Nie ma co bić piany bo w PL po prostu mało kto ma elektryczne bmw stąd i mała ilość tematów na forum, ja też tu nie dyskutuję bo nie ma po prostu z kim pogadać o i4 którym jeżdżę. A tak, to wrzucanie takich tematów do niczego nikogo nie zachęca, raczej zniechęca. Wybrałem bmw a nie teslę bo mam swoje powody, ale nie będę nikomu wrzucał że bmw lepsze bo tak i koniec - dla mnie lepsze dla innego gorsze, każdy ma jeszcze wolny wybór. Natomiast wrzucanie prowokacyjnych tematów nikomu nie służy, a już szczególnie nie służy społeczności EV w Polsce. Fakt zdarzają się tu jednostki które fanatycznie reagują na artykuły/posty mówiące o tym że zmieniłem teslę na auto x bo to i tamto ale tak jest wszędzie, nic nie zmienisz.

Jak ktoś chce podyskutować o BMW i innych autach, o sporej ilości konkretów z ludźmi z całego świata to można tutaj - i4talk, i5talk, itd.
Jest bardzo dużo opinii byłych właścicieli KIA, Forda, Tesli (szczególnie z USA) którzy zmieniają je na bmw i inne marki, opisują swoje doświadczenia (nawet wrzucają filmy z wymiany aut :p) oraz powody ponownej zmiany, jest obiektywne narzekanie, nikomu guma w majtach tam nie strzela jak ktoś napisze coś złego.

Last edited:

Beep21

Posiadacz elektryka
w temacie dodam jeszcze że jak ktoś chce kupić elektryczne BMW to na stoku jest sporo aut (koło 30 sztuk samego i4) i są teraz spore rabaty (bez problemu można dostać ponad 50k upustu na M50 z wypasionym wyposażeniem) :D

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
BMW jak zwykle nie podaje informacji kompletnej w swoich ogłoszeniach. W żadnym ogłoszeniu, u żadnego dealera nie ma info o jednym z najważniejszych parametrów, pojemność baterii(pewnie centrala im zakazała). Tylko kod wersji m30, m40, m50. Podejrzewam, że dają malutkie baterie i nie ma czym chwalić się, bo klient odrazu na starcie ich zdyskwalifikuje., tak samo z szybkością ładowania. Typowa kłamliwa polityka niemieckich koncernów, tak samo jak oszukiwali na emisji spalin, teraz starają się nie doinfomować klientów, że maja pewnie mizerną baterię, i cieniutki zasięg.
Merc tak samo.

Halisep

Posiadacz elektryka
Masz racje, Tesla też nie podaje
Jakie "też"? BMW jasno pokazuje brutto/netto w konfiguratorze. Podobnie Porsche i Audi. Merc chyba tylko netto.

Beep21

Posiadacz elektryka
BMW jak zwykle nie podaje informacji kompletnej w swoich ogłoszeniach. W żadnym ogłoszeniu, u żadnego dealera nie ma info o jednym z najważniejszych parametrów, pojemność baterii(pewnie centrala im zakazała). Tylko kod wersji m30, m40, m50. Podejrzewam, że dają malutkie baterie i nie ma czym chwalić się, bo klient odrazu na starcie ich zdyskwalifikuje., tak samo z szybkością ładowania. Typowa kłamliwa polityka niemieckich koncernów, tak samo jak oszukiwali na emisji spalin, teraz starają się nie doinfomować klientów, że maja pewnie mizerną baterię, i cieniutki zasięg.
Merc tak samo.
Nie ładnie tak publicznie kłamać :p Bez problemu podana jest wielkość baterii brutto/netto, następnym razem zanim napiszesz głupoty to sprawdź :D 1699442174606.png

marco_25

Pionier e-mobilności
w temacie dodam jeszcze że jak ktoś chce kupić elektryczne BMW to na stoku jest sporo aut (koło 30 sztuk samego i4) i są teraz spore rabaty (bez problemu można dostać ponad 50k upustu na M50 z wypasionym wyposażeniem) :D
Byłem na stocku bmw i najtańsze auto to 280k to sporo więcej niż 245k jakie miałem mieć za i4 edrive40 z pakaźną ilością dodatków w 2022. Ogólnie auto bardzo fajne i znajomy sobie chwali - szczególnie, że chciał tylko napęd zmienić a nie przyzwyczajenia, tylko dealerzy do luftu ;)

Beep21

Posiadacz elektryka
Rozmawiałeś z jakimś handlowcem? Ceny ze stocku to jedno, to za ile są faktycznie gotowi sprzedać auto to drugie :) Tu akurat przykład M50 którym byłem zainteresowany :) Czytałem też Twoją historię i no bardzo słabo się pokazał Twój dealer. Natomiast ja trafiłem na bardzo spoko dealerów, najpierw czekałem 15 miesięcy na e40, odebrałem auto w cenie takiej po jakiej zamówiłem pomimo że cennik podczas oczekiwania strasznie poszedł w górę. Teraz szukam m50 i też o dziwo trafiłem na spoko osoby.1699442748104.png1699442714787.png

Last edited: