To nie jest głupota - to działania obronne podmiotów, które bardzo mocno ucierpią na transformacji przemysłu motoryzacyjnego na elektryczny.Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - Albert Einstein
Uważam, że wszyscy tak jak tu się udzielamy powinniśmy pożyczyć jakieś największe gruzy z dieslem takie mega kopcące i pojechać w kilkanaście osób i z okazji wprowadzenia zakazu parkowania dla elektryków zorganizować im hepening z dieslami wyjącym i kopcącymi razem w kółku aby dym leciał przez drzwi garażowe jakby się paliło a ludzie mdleli jak tylko wejdą do garaży! A wszyscy kierowcy hepeningu w maskach pgazDlatego moim zdaniem reklama. Mają chwilę "sławy" i oczywiście pożywka do hejtu na samochody elektryczne. Już niedługo, mam nadzieję
Może te zakazy co się pojawiają, to jakiś objaw "złości" zarządców tej infrastruktury na te nowe przepisy... co jak co, ale zakazów i nakazów nie lubimy.Mnie ciekawi jeszcze jedno - jak taki zakaz ma się do ustawowego nakazu ilości punktów ładowania względem miejsc postojowych. Teoretycznie od stycznia 2025 ten parking przestanie spełniać wymogi ustawy o elektromobilności więc chyba powinien zostać wtedy całkowicie zamknięty?
Jak na moje rozrusznik jest tez silnikiem elektrycznym, co więcej niezbędnym do prawidlowego funkcjonowania pojazduZakaz obowiązuje dla samochodów z silnikami elektrycznymi, więc również hybrydy.
Punkty ladowania mogą być, tylko elektryki nie będą mogły wjeżdżać. Czego nie rozumieszMnie ciekawi jeszcze jedno - jak taki zakaz ma się do ustawowego nakazu ilości punktów ładowania względem miejsc postojowych. Teoretycznie od stycznia 2025 ten parking przestanie spełniać wymogi ustawy o elektromobilności więc chyba powinien zostać wtedy całkowicie zamknięty?