Tym razem Gdańsk. Darmowa reklama?

elektryk

Pionier e-mobilności
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - Albert Einstein
To nie jest głupota - to działania obronne podmiotów, które bardzo mocno ucierpią na transformacji przemysłu motoryzacyjnego na elektryczny.

Koncerny paliwowe, branża motoryzacyjna, sieci dealerskie, warsztaty samochodowe.

Nie musi to być wcale odgórnie sterowana akcja, po prostu jeden, czy drugi z zatroskanych pracowników może tutaj zacząć toczyć śnieżną kulę, która z czasem wyrządza coraz większe szkody.

Można to oczywiście zignorować, bo trend jest już nie do zatrzymania, ale takie akcje powodują, że elektryfikacja się po prostu opóźni.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Dlatego moim zdaniem reklama. Mają chwilę "sławy" i oczywiście pożywka do hejtu na samochody elektryczne. Już niedługo, mam nadzieję
Uważam, że wszyscy tak jak tu się udzielamy powinniśmy pożyczyć jakieś największe gruzy z dieslem takie mega kopcące i pojechać w kilkanaście osób i z okazji wprowadzenia zakazu parkowania dla elektryków zorganizować im hepening z dieslami wyjącym i kopcącymi razem w kółku aby dym leciał przez drzwi garażowe jakby się paliło a ludzie mdleli jak tylko wejdą do garaży! A wszyscy kierowcy hepeningu w maskach pgaz :). Można by zaprosić również jakaś telewizję do tego hepeningu ! No jak chcą tylko spalinowych to dajmy im!

kuler

Nowy na Forum
Różnica jest niestety taka, że do galerii mogę po prostu nie pojechać, a zmiana mieszkania lub prezesa spółdzielni mieszkaniowej to inna bajka.
Wkurza mnie to, że aby ładować normalnie auto w bloku mam takie alternatywy.

elektryk

Pionier e-mobilności
O to właśnie chodzi, żeby Cię wkurzać, a co ważniejsze żeby odwieść od zakupu elektryków tych co się wahają. Olbrzymie grupy interesów walczą o swój byt.

Olecki

Pionier e-mobilności
Mnie ciekawi jeszcze jedno - jak taki zakaz ma się do ustawowego nakazu ilości punktów ładowania względem miejsc postojowych. Teoretycznie od stycznia 2025 ten parking przestanie spełniać wymogi ustawy o elektromobilności więc chyba powinien zostać wtedy całkowicie zamknięty :) ?

elektryk

Pionier e-mobilności
Mnie ciekawi jeszcze jedno - jak taki zakaz ma się do ustawowego nakazu ilości punktów ładowania względem miejsc postojowych. Teoretycznie od stycznia 2025 ten parking przestanie spełniać wymogi ustawy o elektromobilności więc chyba powinien zostać wtedy całkowicie zamknięty :) ?
Może te zakazy co się pojawiają, to jakiś objaw "złości" zarządców tej infrastruktury na te nowe przepisy... co jak co, ale zakazów i nakazów nie lubimy.

Ale dobry trop, będą zmuszeni wydzielić miejsca do ładowania.

Olecki

Pionier e-mobilności
To teraz wypadało by zrobić research kto będzie w stanie egzekwować nakaz i karać za niedostosowanie się do wymogów ustawy a z drugiej strony robić listę takich parkingów z zakazami. Wtedy od razu będzie wiadomo do kogo można trzeba będzie się poskarżyć tuż po wejściu w życie nakazu a może nawet zorganizować jakąś wspólną akcję ze składaniem skarg na zarządców.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Punkty ladowania mogą być, tylko elektryki nie będą mogły wjeżdżać. Czego nie rozumiesz ;) ?