Ubezpieczenie Tesli Model 3 - co trzeba wiedzieć (PZU, Hestia, ...)

jnsk3k

Zadomawiam się
Dostałem ofertę OC/AC 9k z PZU do tego GAP na 4 lata w cenie 7k + odsetki (214zl/msc) co daje 10050zł przez ten okres czasu.
Mam zniżki 30% OC, 0% AC więc cena ubezpieczenia jeszcze ma sens, ale z takimi kwotami GAP się jeszcze nie spotkałem. Coś się zmieniło w tej kwestii?

GAP też PZU, leasing PKO. Tesla model 3 LR 244k cena, odbiór Q3
Mi w PKO Leasing GAP bezpośrednio od PKO wyszedł dużo taniej niż PZU i u nich wziąłem, a OC AC wziąłem z PZU

Darek1

Posiadacz elektryka
Czy nie ma jakiś pakietów na nowe samochody, że biorą zniżkę na AC z OC? Może warto podpytać innego agenta PZU?

Marcin Rawicz

Nowy na Forum
Poniżej przedstawiam oferty ubezpieczenia TM3 LR jakie otrzymałem od ubezpieczycieli (4 najlepszej oferty - najdroższa była WARTA ponad 11 tys. zł) dla lokalizacji Zielona Góra - max. zniżki.

View attachment 4503
Do tego GAP - 6 tys. na 5 lat ale się jeszcze waham (mam 120 dni na decyzję :unsure: )
Czy ktoś orientuje się ile tesla Kasuje za wymiane szyby tm3 LR? Chodzi o to aby ustalić wartość Autoszyby przy ubezpieczeniu.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czy ktoś orientuje się ile tesla Kasuje za wymiane szyby tm3 LR? Chodzi o to aby ustalić wartość Autoszyby przy ubezpieczeniu.
Pamiętaj, że w ubezpieczeniu auto szyba stosuje się zamienniki, wymiana nie w ASO i kalibracja kamer nie jest uwzględniona.
Szyb jeszcze w zamiennikach nie ma, ale myśle że NordGlass który współpracuje z ubezpieczalniami zaraz będzie to miał w swojej ofercie.

danielm

Pionier e-mobilności
Pamiętaj, że w ubezpieczeniu auto szyba stosuje się zamienniki, wymiana nie w ASO i kalibracja kamer nie jest uwzględniona.
Szyb jeszcze w zamiennikach nie ma, ale myśle że NordGlass który współpracuje z ubezpieczalniami zaraz będzie to miał w swojej ofercie.
zamienniki które są droższe niż original i tak jak mówisz, nie ma kalibracji kamer

Sierek

Fachowiec
Brak kalibracji jest tylko w Tesli? Mam ubezpieczony samochód w Warcie. Miesiąc temu wymieniałem pękniętą szybę w ramach ubezpieczenia Auto Szyba. Kalibracja była zrobiona też w ramach ubezpieczenia.

danielm

Pionier e-mobilności
Brak kalibracji jest tylko w Tesli? Mam ubezpieczony samochód w Warcie. Miesiąc temu wymieniałem pękniętą szybę w ramach ubezpieczenia Auto Szyba. Kalibracja była zrobiona też w ramach ubezpieczenia.
chodzi o to że ubezpieczyciel upiera się byś dostał zamiennik szyby i wymieniał go u pana wiesia w warsztacie za rogiem który ma podpisaną z nimi umowe. a pan wiesio w życiu tesli nie widział ale szybe kupi i wymieni. kamer nie skalibruje bo nie wie ale skasuje więcej pieniedzy niż original wymieniany w ASO z kalibracją