Ubezpieczenie X Plaid po roku

Bronek

Pionier e-mobilności
Strasznie Cię kroją. Ja od TMS o wartości 417tys zapłaciłem 6700 pełnego ubezpieczenia w PZU. Miałeś jakieś szkody 😉
Nie. Tez mnie to dziwi. Jeszcze nie zapłaciłem

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie da się podwyższyć w PZU wartosci ponad 492 wg kilku brokerow, w tym tych co sami dzwonią.
Zobaczę jeszcze u innych.
Jedna Pani bąknęla coś o 560 tyś ale jest za cienka by decydować, bedzie pisać wyżej . O cenie polisy nie rozmawialiśmy. Zdjecia wymagane. A nawet oględziny
Jak mnie wkur... To wezme samo OC.
Ciekawy tekst padl z ust Pani z Warszawy, że sama nie wie od czego to zależy , bo ubezpieczała np Merca S za 800 tys i polisa wyszła tylko lekko ponad 11 tys.
Zaproponowała w intymnej rozmowie, aby poszukać u konkurencji i za rok wrócić do PZU, bo to działa podobnie jak w telefonii. Promocje są dla nowych, starych mają w dudzie.
Pytania o blokadę skrzyni, immobilajzer itp też są...

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi w kolejnym roku PZU zaśpiewało cenę rynkową + 100%. Tak sobie myślę, że zbierają na odprawy dla tłustych kotów. Aczkolwiek poznałem brokera której daje -25% od każdej oferty która mu przyniosę.
? Kurde.. Doplaca?

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Bronek Miałem to samo z Y Performance, rok temu dałem 336tyś(polisa 6223) i podesłali mi kontynuację na sume 262
Odpisałem im że ta cena mi się nie podoba że nową za 270 mozna kupić (teraz widze nawet 260 na stronie Tesli). Zmniejszyli sumę na 245, ale składka nie zmniejszyła się proprcjonalnie. AC spadło tylko 160zł. Jak sie zaczyna narzekać na cene to zaczynają wyłaczać różne opcje. Np mi w drugiej wersji wyłaczyli Asistance na Europę. (w tym roku 5580)

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie cena o 1/3 mniejsza po rokuni to niech bedzie ok, (auto stanialo), ale skladka taka sama.
To skutek tego, niby że wszystko powyżej 400 tys jest drogo, ale potem już tak drastycznie nie rośnie.?
Więc mi bafdziej zależy na wycenie samochodu a nie polisy. Wolałbym np 600 tgs za 15 tys
Niz 490 za 12 tys

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Machnij ofertę na stronie typu rankomat. Ja po takim zabiegu kiedy wysłałem mojej agentce, ciekawsze propozycje to staneła na rzęsach aby to przebić. Nawet specjalne rabaty od "kierownika".
W każdym bądź razie równe traktowanie w ubezpieczalniach nie istnieje.

Bronek

Pionier e-mobilności
Update

inna lokalna firma

HESTIA wartość auta to 558 TYS - skladka 1x13 353
ale to może być mniej? Bedziemy negocjować

WARTA wartość 584 tys - skadka 1x13 800zł

Walczę dalej ale Warta mi sie podoba Hestia moze zmniejszy składkę? Oferta full ale będę gadał jeszcze