Dlatego dzisiaj mimo,iż mam te krazki to podnosiłem bez! Na ich gumowym klocku! wszystko okNie ma czegoś takiego jak "oryginalne Teslowe krążki".
Podnosiłes jeden punkt czy całe auto? Ja 3 miesiące temu wymieniałem wszystkie opony to auto było całe podnoszone. Bez podkładek nie dałoby rady bo te od ramienia podnośnika były bardzo szerokie i dotykały progu. Podkładki raczej nie są problemem, szczególnie przy podnoszeniu całego auta bo obciążenie równo się rozkłada na tych punktach. Wygląda, że problem jest przy podnoszeniu za jeden punkt bo wtedy podłoga i punkt podnoszenia jest pod kątem względem lapy podnośnika i nacisk jest na krawędź punktu, a nie jego płaszczyzna. Taka wstępna teoria.Dlatego dzisiaj mimo,iż mam te krazki to podnosiłem bez! Na ich gumowym klocku! wszystko ok
W RWD Berlin są tylko LFP , średnica otworu centrującego jest różna dla BYD i CATL .Po tym szło rozróżnić czy jest ta czy ta druga ,( Brak BYD + 50 % rabat od Catl - cicho sza )Niewłaściwe nie wejdą w ogóle w otwór, lfp ma mniejsze otwory niż nca.
kieds wrzucalem link z prasy niemieckiej - jest to wada konstrukcyjna tych punktow (…)
Jednym punktem podnosiłem. Prawy przód.Podnosiłes jeden punkt czy całe auto? Ja 3 miesiące temu wymieniałem wszystkie opony to auto było całe podnoszone. Bez podkładek nie dałoby rady bo te od ramienia podnośnika były bardzo szerokie i dotykały progu. Podkładki raczej nie są problemem, szczególnie przy podnoszeniu całego auta bo obciążenie równo się rozkłada na tych punktach. Wygląda, że problem jest przy podnoszeniu za jeden punkt bo wtedy podłoga i punkt podnoszenia jest pod kątem względem lapy podnośnika i nacisk jest na krawędź punktu, a nie jego płaszczyzna. Taka wstępna teoria.
Przód w Tesli RWD na pewno jest też trochę lżejszy. W domu, w garażu też to się robi inaczej. Mam kilka aut i też zmieniam sobie w nich koła dość często i jak to robię to staram się zawsze dokładnie, równo wszystko podeprzeć, powoli podnoszę, powoli opuszczam. Jak jedziesz do warsztatu, a tym bardziej w nocy na parkingu gdy naprawia to mobilny serwis to już takiej precyzji nie ma. I tak robiłem z siebie trochę debila stojąc nad tymi mechanikami patrząc im na ręce gdy wykonują blachą czynność, którą robią dziesiątki razy dziennie.Jednym punktem podnosiłem. Prawy przód.