mecekbomba

Fachowiec
Szanowni forumowicze!

Rozważam zakup (czy też raczej leasing) id.7. Prośba o wskazanie wad pojazdu z Waszego punktu widzenia bowiem po oględzinach w salonie ja wad nie dostrzegam. Stylistyka rzecz gustu więc o to nie pytam.
Plusy:
1. wyposażenie (ogrzewana przednia szyba, matrixy, elektryczne fotele z masażem i wentylacją, ogrzewana przednia szyba, wyświetlacz kierowcy + HUD),
2. 6,5 s. do setki, napęd na tył. Mogłoby być lepiej ale nie jest źle,
3. 600 km WLTP.

Minusy:
1. skromny ekran kierowcy,
2. minimalistyczne wnętrze,
3. dotykowe przyciski na kierownicy,
4. brak bagażnika z przodu (dla mnie zupełnie nieistotne),
5. cena ale leasing VW wychodzi dobrze.

Jedyna alternatywa jaką widzę to Scenic ale suvów/crossoverów nie znoszę a i osiągi znacząco słabsze. ioniq6 też sporo kosztuje a wyposażenie i zasięg ma skromniejsze. Inna alternatywa to plugin. Passat plugin ma ponad 100 km zasięgu a rata wyniesie 2539 zł brutto (id.7. 3372 zł brutto). Obiektywnie paliwa za 800 zł miesięcznie na trasach nie przepalę.

Jakie są wady id.7. według Was? czy jest coś lepszego?

dawiss

Zadomawiam się
Daj znać, sam jestem ciekawy. ID4 4motion można też już poniżej 200k dostać (A bliżniaczego explorera za 180). Ceny coraz lepsze.
Wygląda na to że VW idzie na wojnę…
Dostałem dwie oferty na auta do zamówienia, obie ze standardowym rabatem 40k + jakieś grosze. Zakładam że rabat 80k wejdzie jak się trochę stany przerzedzą.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
wersja PRO z pakietem design i style. i co chyba najważniejsze to z pompą ciepła. Przy wyprzedażach trzeba uważać z rabatowanymi ofertami, bo tak z połowa egzemplarzy stockowych była bez pompy ciepła!
Id7 to super auto, mnie odstrasza od niego jedynie oprogramowanie, gdyby dac tam to z Tesli to było by auto idealne...

nabrU

Moderator
wersja PRO z pakietem design i style. i co chyba najważniejsze to z pompą ciepła. Przy wyprzedażach trzeba uważać z rabatowanymi ofertami, bo tak z połowa egzemplarzy stockowych była bez pompy ciepła!

Jeśli pompa działa tak samo jak w ID.3 to jest to zbędny wydatek.

hmm ciekawe, mam w swojej matrixy i mialem id7 na weekend rowniez z matrixami czy tam iq light - w czym one sa lepsze? wg mnie dzialaja dokladnie tak samo

Lepiej wycinają niż Tesla. Mają po prostu więcej LEDów na matrycy.