To nie jest tak "tylko".Nie rozumiem... 16A to "tylko" 3.8kW na jednej fazie,
Gniazdka i kable są różne, zwłaszcza w kilkudziesięcioletnich domach czy garażach.
A mówimy o stałym poborze przez wiele godzin.
To nie jest tak "tylko".Nie rozumiem... 16A to "tylko" 3.8kW na jednej fazie,
Czajnik przeważnie to około 2kw, nie widziałem urządzeń powyżej 3kw.16A to "tylko" 3.8kW na jednej fazie, tyle co dobry czajnik elektryczny.
Różnie z tym bywa. Widywałem już gniazdka (normalne współczesne, nie jakiś relikt z czasów Gierka), gdzie było wprost napisane, że przy długotrwałym obciążeniu dopuszczalne jest maksymalnie 10A, a 16A tylko chwilowo. Nie wiem tylko, co dla producenta było chwilą.Nie rozumiem... 16A to "tylko" 3.8kW na jednej fazie, tyle co dobry czajnik elektryczny. Taka ladowarke daja do MME zresztą i z takiej korzystam. Ja chyba nie mam w calym domu nawet jednego bezpiecznika <16A. Zakladam, ze nikt nie bedzie przeciez ladował auta z gniazdka w bloku z wielkiej plyty gdzie jest stara instalacja alu.
(A jesli chodzi o ten czajnik, to ja mam bosch'a o mocy 3200w, specjalnie takiego szukałem)
Ktoś<>Każdy.Kurde, ja moze zyje w jakiejs bańce, ale wydawało mi się że jak juz ktos ładuje samochod to robi to w budynku ktory ma sensowna instalacje![]()
Obecnie mam 17kW, czyli minimum na bezpiecznik 32A. 26kW albo 27kW to minimum na 50A z tego co pamietam, i jeśli dobrze rozumiem cennim PGE to podniesienie mocy kosztuje ~70/kWh czyli max 700pln.A jaki masz teraz przydział mocy? Bo może lepszym pomysłem jest wallbox trójfazowy. To jest spokojnie do ogarnięcia za kwoty znacznie niższe niż 3-4k. Nawet teslowego wallboxa o mocy 22kW (przyszłościowe rozwiązanie) kupisz za mniej niż 3k: https://www.olx.pl/d/oferta/tesla-w...a-ladowarka-do-samochodu-ev-CID5-IDKw9yC.html Zwiększenie mocy przyłącza też nie jest za darmo. Ba - jest bardzo nie za darmo. Wiem, bo zwiększałem z 7kWh na 23kW.
Ktoś<>Każdy.
Naprawdę liczysz że jeśli nabywcą będzie babka, to w ogóle pojmie co do niej rozmawiasz o tych amperach i grubościach kabli?
No i właśnie dlatego piszę, że oferowanie KAŻDEMU nabywcy 16A w std, bez możliwości regulacji i defaultowego ustawienia na np. 10A, jest ryzykowne.
Bo wielu nie ogarnie, nie sprawdzi i kłopot gotowy.
Dlatego też praktycznie przy każdym elektryku można kupić sobie usługę wallbox+montaż. W fordzie też. Podejrzewam, że przeciętny kowalski będzie z tego korzystał. Druga sprawa to ładowarka w MME - istnieje szansa, że po prostu ma czujnik temperatury we wtyczce. Takie rzeczy jak najbardziej się praktykuje. Swoją drogą - muszę w końcu zobaczyć, jak ona wygląda. Jeszcze jej nie wyciągnąłem z bagażnikaGeneralnie to widze problem i się zgadzam. Ale szczerze mowiac gdybym dostał ładowarke 8A do MME to bym ja w ogóle wywalił do kosza przy baterii blisko 100kWh. Biorac pod uwage ze te ~3,7kW to mi sie wydaje bardzo mialo to zaczynam patrzec na to jako jeszcze jeden problem przy elektrykach dla przecietnego kowalskiego (ktory tak samo nie zna sie na grubosci kabla jak i na oznaczeni 10A vs 16A w ustawieniach).
Dlatego też praktycznie przy każdym elektryku można kupić sobie usługę wallbox+montaż. W fordzie też. Podejrzewam, że przeciętny kowalski będzie z tego korzystał. Druga sprawa to ładowarka w MME - istnieje szansa, że po prostu ma czujnik temperatury we wtyczce. Takie rzeczy jak najbardziej się praktykuje. Swoją drogą - muszę w końcu zobaczyć, jak ona wygląda. Jeszcze jej nie wyciągnąłem z bagażnikaDodają jakąś przejściówkę na 32A?