Nie wiem ile planujesz jeździć Teslą, ale mój kompaktowy diesel tyle palił, gdy nie przekraczałeś 70.....Porównajmy auta klasy tesli w spalinówkach, przy prędkości z jaką jeździ się teslą to diesel klasy TM3 5l/100 nie przekroczy
A co to ma za znaczenie?Co z tego, że tesla ma 300km, jak jedziesz nią 110/120 i nie masz kogo wyprzedzić żeby te 300km wykorzystać
Porównaj porównywalne auta i po temacie.
Przykład jakie, podałem.
Dokładnie tak samo robię i też uważam to za optymalizację kosztów.Można powiedzieć, że autostrady wybudowano dla leni, przykładowo jadąc kulczykiem z Konina do Poznania zjeżdżam na starą 92
78 zł bodajże.dokładam nie wiem ile podejrzewam, że godzinę i oszczędzam 100zł(strzelam bo nie znam aktualnych cen na bramkach)
Tyle że czasowo dokładasz również dużo mniej niż godzinę.
Głównie dlatego ze alternatywną trasą jedzie się w większości drogami dwupasmowymi, częściowo nawet tą samą autostradą, a tylko odcinek 50 km z Wrześni do Sługocina trzeba objechać jednopasmową krajówką.
I tak - to jest ten sam przypadek - dwa razy drożej dla spieszących się leni, a taniej dla tych, którym się chce zaplanować, pokręcić kierownicą i pojechać wolniej, ale dużo taniej.