Weekend w Zakopanem? Jedź dizelkiem. Szybciej i taniej!

JareG

Pionier e-mobilności
W zasadzie to jadąc konno to całą Polskę wzdłuż i wszerz przejedzie się za 0 PLN
Trzeba tylko zatrzymać się od czasu do czasu na popas... no zimą to nie da rady ale śnieg już topnieje więc się chyba da...
ktoś przebije ?
Obawiam się, że nie będzie tak znów za darmo.. bo np. konia trzeba podkuć. A z kowalami jest dziś znacznie większa bida, niż z ładowarkami w Bieszczadach.. 🤣
Chyba lepiej (taniej i prościej) wybrać rower.

Pozdrawiam

UseYbrain

Posiadacz elektryka

abes99

Posiadacz elektryka
We Włoszech jeszcze luz, LPG (u nich GPL) jest w miarę dostępne. Gorzej jest w Niemczech, a o Austrii lepiej nie wspominać. Jeżdżąc z Polski do Włoch na LPG ciężko o możliwość zatankowania gazu w Austrii, z reguły dojedżałem do Włoch na benzynie i dopiero tam tankowałem. A do szukania LPG w Niemczech czy Austrii korzystałem z dedykowanej apki ;)

pmlody

Pionier e-mobilności
A do szukania LPG w Niemczech czy Austrii korzystałem z dedykowanej apki ;)
Ale jak to? Używać dedykowanej apki? Planować podróż? Przecież w ice tankuje 15 sekund i jadę 2000km bez przerwy.

abes99

Posiadacz elektryka
Ano tak, apka nazywała się myLPG.eu ;)
Kilka razy z niej korzystałem szukając możliwości zatankowania gazu w EU ;)

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
To ja tak szybko opiszę jak wyglądają moje podróże. Kursuję najczęściej między Gorzowem a Warszawą (460km). W rok zrobiłem 45000km. Z Gorzowa wyjeżdżam naładowany za darmochę (zamortyzowana PV), dojeżdżam do Nowostawów (kiedyś do Lućmierz ale z Ionity Pasport Juicuje za 1,29 na 350kW ładowarce). Tam spędzam 12-15 minut i z 10% jestem w Warszawie. Podróż kosztuje mnie ok 50zł ładowanie i prawie 90 za autostradę.

p0li

Pionier e-mobilności
We Włoszech jeszcze luz, LPG (u nich GPL) jest w miarę dostępne. Gorzej jest w Niemczech, a o Austrii lepiej nie wspominać. Jeżdżąc z Polski do Włoch na LPG ciężko o możliwość zatankowania gazu w Austrii, z reguły dojedżałem do Włoch na benzynie i dopiero tam tankowałem. A do szukania LPG w Niemczech czy Austrii korzystałem z dedykowanej apki ;)
cuda jakies prawisz o Wloszech i Niemczech
przeciez idea LPG pochodzi z Wloch i tam gdzie zucisz kapeluszem to w 3 stacje z gazem trafisz
a w niemczech to problemy byly moze z 15 lat temu - teraz tez prawie kazda stacja ma LPG