Może to zabrudzona szyba na wysokości kamer na przedniej szybie, tempomat ich używa do oceny odległości od przeszkód.Zgłosiłem to na serwis, ale po cuchu liczę, że aktualizacja 26.8 to naprawi. Właśnie przed chwila ją zainstalowałem.
Może to zabrudzona szyba na wysokości kamer na przedniej szybie, tempomat ich używa do oceny odległości od przeszkód.Zgłosiłem to na serwis, ale po cuchu liczę, że aktualizacja 26.8 to naprawi. Właśnie przed chwila ją zainstalowałem.
Zabrudzona kamera w pierwszej kolejności machałaby wycieraczkami jak głupia, dopiero potem by wyłączała tempomat. Dziwna sprawa, oby update coś pomógł.Może to zabrudzona szyba na wysokości kamer na przedniej szybie, tempomat ich używa do oceny odległości od przeszkód.
Na forum tesli w USA, polecają otworzyć wszystkie drzwi i potem zamknąć. Coś o oprogramowaniu układowym, mylące się ze stanem drzwi. Zdziwieni że pomaga.Witajcie. Kolejna trasa za mną tym razem Polska (Jaworzno) - Holandia (Haga) - Polska (Jaworzno). Łącznie przejechane 2 451 km i zużycie 15,4 kWh. Trasa po autostradach z prędkościami autostradowymi 130 -140, a czasami 90 bo ruch, korki, itp. Jechałem tak jak się dało. Samochód sprawował się bardzo dobrze, a komfort jak i działanie klimatyzacji bez zastrzeżeń. Jeżeli chodzi o ładowania to również bez najmniejszego problemu. Mówiąc krótko nic nie planowałem. W nawigacji podałem adres, a resztą zajęła się Tesla. Nigdzie nie czekałem, a ładowania tak po około 25 minut. Czasami nawet było to za mało aby spokojnie zjeść i skorzystać z toalety. Tak więc po rak kolejny przekonałem się i mam nadzieję że przekonam innych TAK autem elektrycznym da się podróżować w dalsze trasy hehehehe. Ale aby nie było tylko tak kolorowo to w drodze powrotnej wystąpiła - chyba jakaś awaria bo został wyłączony tempomat komunikat DI_a124 Tempomat wyłączony. Wszystko wracało do normy np. po postoju, czy ładowaniu, ale po jakimś czasie wracało. Zgłosiłem to na serwis, ale po cuchu liczę, że aktualizacja 26.8 to naprawi. Właśnie przed chwila ją zainstalowałem.
Rozumiem, że wykluczyłeś opcję o ukaraniu przez Teslę za nieostrożną jazdę i nie trzymaniem rąk na kierownicy.To na pewno nie zabrudzona kamera bo na jednym z postojów przetarłem wszystko - szyby i kamery, a po 40 minutach jazdy znowu wyskoczył ten błąd. Zrobiłem również od nowa kalibrację kamer i niestety znowu po jakimś czasie ten sam błąd.
"Tesla told me to open all four doors, then close them.![]()
DI_a124 and APP_w009
On the way to work when I disengaged TACC, the above error alerts popped up (Cruise control disabled and Automatic emergency braking is disabled). Then the interface doesn't show other cars or cones, just lanes. Could not use TACC or autosteer. Used the car again at lunch time some hours...teslamotorsclub.com
oczywiście że tak - rączki na kierownicy. Jutro jadę trasę 2 x 400km więc zobaczymy czy aktualizacja to naprawiła.Rozumiem, że wykluczyłeś opcję o ukaraniu przez Teslę za nieostrożną jazdę i nie trzymaniem rąk na kierownicy.