BlackandWhite
Fachowiec
Czy to oznacza, że auto kupione teraz w leasingu lub wynajmie na firmę, będzie zakwalifikowane do tego programu? Czyli dopłata minimum 30tys zł?!
Projekt idzie do konsultacji póki co, więc jeszcze coś się może zmienić, ale jeśli wejdzie w takiej formie i spełniasz warunki, to tak.Czy to oznacza, że auto kupione teraz w leasingu lub wynajmie na firmę, będzie zakwalifikowane do tego programu? Czyli dopłata minimum 30tys zł?!
No właśnie to jest spory cios dla vatowcowNa minus obniżenie max. kwoty pojazdu
dealerzy niech się o lepsze rabaty postarająNo właśnie to jest spory cios dla vatowcow
Wątpliwe.Miejmy nadzieję, że zapis jednak będzie taki jak w poprzednich programach, czyli VATowcy mogą liczyć 225+ 50/100% VAT
Tak. Tylko złomowanie/dochód oznacza konieczność większą maksymalną dotację - czyli musi być wyższy wkład własny.Dobrze rozumiem, że jako osoba fizyczna otrzymam 30000 dotacji jeśli:
- wezmę auto w leasing z wpłata minimum 36900
- mogę otrzymać dodatkowe 5000 ( dodatkowo przy dochodzie ostatecznego odbiorcy wsparcia nie więcej niż 120 000 zł rocznie za 2023 jeśli kupę w 2024 ).
Leasing min. 2 lata.Mam wątpliwości w kwesti :
- leasing może być na np. 5 lat ?
- jeśli jestem żonaty i leasing będzie na mnie z zoną to dochód będzie liczony dla małżeństwa ?
Nie wiem czy to nie babol o dwa zera. Bo demówki nie kwalifikują się "Przez nowy pojazd zeroemisyjny należy rozumieć pojazd kategorii M1 fabrycznie nowy, który nie był przed zakupem zarejestrowany z uwzględnieniem warunku wskazanego w ust. 7.3 pkt. 2"oj to przebieg w demoweczkach bedzie pilnowany
- dofinansowanie nie będzie udzielane na pojazd zeroemisyjny, który w dacie zakupu/leasingu/ wynajmu długoterminowego przez Ostatecznego Odbiorcę Wsparcia, ma przebieg kilometrowy wyższy niż 6000 km