Wynajem dlugoterminowy elektryka

solik

Pionier e-mobilności
Tak, we wniosku o analize zdolnosci tez sa podane raty bez dotacji, na wlasciwej umowie sa juz z.

bede miesiac testowal tego eC4 wiec zobaczymy co to warte, bateria i gabaryty optymalne (niby to PSA ale segment C a e2008, eTense, eMokka to B) na jazde w duzym miescie + dojazd 20km spod miasta.. dodatkowo ma ciekawe zawieszenie, Bjornowi tez przypadl do gustu

Last edited:

zwora

Nowy na Forum
Witam wszystkich. Ja też czekam na Citroena EC4 z Arvalu. Nie mogąc się już doczekać zacząłem dokładniej przeglądać specyfikację i zastanawia mnie pozycja: Pakiet Jazdy Autonomicznej II z AEBS3. Czy ktoś może już ma ten samochód z tym pakietem i mógłby coś więcej o nim napisać? Czy chodzi tutaj o tempomat dostosowujący prędkość do automatycznie rozpoznanych znaków? A może autonomiczne parkowanie? A może jeszcze coś innego? Pozdrawiam.

Cav

Pionier e-mobilności
Przecież masz napisane w cenniku, co obejmuje ten pakiet.
Aktywny tempomat z funkcją utrzymania pasa ruchu, ogranicznik prędkości, rozpoznawanie znaków, wykrywanie zmęczenia kierowcy, awaryjne hamowanie, monitorowanie martwego pola, oraz asystent świateł drogowych.

p0li

Pionier e-mobilności
A może autonomiczne parkowanie?
cav ci dokładnie wyjaśnił co i jak ale ja tylko zwrócę twoją uwagę na to parkowanie - to jest półautomatyczne - samochód sam znajduje i proponuje miejsce, sam kręci kierownicą ale gazem i hamulcem ty operujesz - żebyś nie był zaskoczony jak ja za pierwszym razem :eek:

solik

Pionier e-mobilności
Tak, D i R sam musisz wrzucac ale ogolnie dziala to

tak samo aktywny tempomat i asystent dlugich swiatel - dziala bardzo szybko jesli tylko nic nie jedzie, nigdy mi nikt nie mrugnal

martwe pole z kolei jest takie sobie, dziala praktycznie jak auto juz jest obok.. ale to wina sposobu w jaki jest zrealizowane, dolozone dodatkowe czujniki na zderzakach a w segmentach wyzej jest to zrealizowane za pomoca radarow pod zderzakami

zwora

Nowy na Forum
Dziękuję za odpowiedzi. A czy tempomat korzysta z rozpoznawania znaków ograniczających prędkość? Tzn. czy samochód sam dostosowuje prędkość maksymalną do występujących na drodze ograniczeń prędkości? Niby jest "funkcja inteligentnego ogranicznika prędkości", ale czy to jest właśnie to, o co mi chodzi?

solik

Pionier e-mobilności
Tzn. czy samochód sam dostosowuje prędkość maksymalną do występujących na drodze ograniczeń prędkości?
na ekranie wyswietla sie komunikat "OK?" i wtedy mozesz guzikiem na kierownicy zatwierdzic i dopasuje predkosc

Gurumotive

Fachowiec
Witam wszystkich. Ja też czekam na Citroena EC4 z Arvalu. Nie mogąc się już doczekać zacząłem dokładniej przeglądać specyfikację i zastanawia mnie pozycja: Pakiet Jazdy Autonomicznej II z AEBS3. Czy ktoś może już ma ten samochód z tym pakietem i mógłby coś więcej o nim napisać? Czy chodzi tutaj o tempomat dostosowujący prędkość do automatycznie rozpoznanych znaków? A może autonomiczne parkowanie? A może jeszcze coś innego? Pozdrawiam.
Podpisałeś już z nimi umowę?

zwora

Nowy na Forum
Jestem po wstępnej weryfikacji i mam zarezerwowany samochód. Od tego czasu nie kontaktowali się ze mną. Podejrzewam, że pewnie do dwóch tygodni to zrobią, więc sam na razie nie dopytuję.