Wynajem dlugoterminowy elektryka

solik

Pionier e-mobilności
Zanim zwiekszyli cene to podpisywanie umowy bylo na cos takiego

a tu SR+ kiedy bylo po 199 tys

Last edited:

zwora

Nowy na Forum
Ja załapałem się właśnie na tę wersję (Shine + lakier metalizowany w cenie 999 netto). Ale zastanawia mnie jeszcze jedno. Czy w umowie będzie zapis o minimalnym przebiegu 15kkm/rok (wtedy dotacja to 27k zł). A Arval ma limit 15kkm/rok przy cenie 999zł, powyżej którego jest opłata za każdy nadmiarowy km.

solik

Pionier e-mobilności
Umowy dopiero poznamy jak po 20 listopada cos sie zadzieje, wczesniej tylko mozna gdybac

Gurumotive

Fachowiec
Ja załapałem się właśnie na tę wersję (Shine + lakier metalizowany w cenie 999 netto). Ale zastanawia mnie jeszcze jedno. Czy w umowie będzie zapis o minimalnym przebiegu 15kkm/rok (wtedy dotacja to 27k zł). A Arval ma limit 15kkm/rok przy cenie 999zł, powyżej którego jest opłata za każdy nadmiarowy km.

To ciekawa zagwozdka. Mnie bardziej zastanawia, czy utrzymają tą ofertę.

Umowy dopiero poznamy jak po 20 listopada cos sie zadzieje, wczesniej tylko mozna gdybac
Skąd taki termin?

Gurumotive

Fachowiec
Ruszy... ale nabór dla firm kupujących za kesz.

Nabór dla fizoli ruszył w lato, a jeszcze chyba nikt kasy nie dostał?

Kesz, to kompletnie inna procedura niż leasing.

Ciekawi mnie też, co wynika z pytań zadanych Boś bankowi, przez finansujących.

Ile z samochodów było kalkulowanych na podwójnej subwencji: ME i z EIB?

Kupno całego stocku elektrycznych Citroenów, wydaje mi się być realizowane przez BNP, we współpracy z EIB.

Ciekawi mnie też, czy... Mateo i ekipa dostali na ten program kasę z EU na ME?

Jeszcze niedawno, na stronie parlamentu EU, Polska była jedynym krajem, bez klepniętego budżetu.

To by mogło tłumaczyć, dlaczego tak się opie*alają z tym programem 🤔

Cav

Pionier e-mobilności
Kupno całego stocku elektrycznych Citroenów, wydaje mi się być realizowane przez BNP, we współpracy z EIB.
Nie tylko Citroenów, Hyundaie i Kia chyba też kupili dużo poniżej ceny rynkowej - przynajmniej tak wynika z wysokości raty.

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Powiedzcie mi jak to jest z tą opcją 'obsługa opon' przy wynajmach (konkretnie Arval).
Czy dają jakieś dobre opony (premium)? Można sobie wybrać? ;) Czy te co zdejmują są 'przypisane' do samochodu i jest pewność, że wrócą w kolejnym sezonie? Czy może mają jeden wielki worek (magazyn) i wydają randomowo byleby rozmiar pasował?

Cenowo wychodzi prawie to samo.. Suma kosztów takiej opcji vs wybrane przeze mnie opony + 6 razy wymiana+sezonowanie.