wypadek/stłuczka czyli moje przygody z naprawą Tesla Model 3 SR+

slaveq

Pionier e-mobilności
Jeszcze tylko taka uwaga do "czas to pieniadz", żeby spojrzeć całościowo na czas poświęcony na ladowanie ev lub tankowanie ice. Bo ja prawie od roku nie odwiedzałem stacji benzynowej z ładowarki korzystałem na wyjazd wakacyjny a jak miałem ice to kilka razy w miesiącu musiałem poświęcić te 20 minut na tankowanie, stanie w kolejce i słuchanie o sosie tysiąca wysp lub innym czostkowym do hot doga Pani/Pana przede mną.

Michal

Moderator
  • Czy ma Pan kartę payback/orlen/... - nie nie mam - czy chciałby Pan wyrobić? - nie dziękuję - może kawa na drogę - nie dziękuję nie piję kawy - to może herbata - nie dziękuję - mogę polecić dzisiejsze produkty promocyjne...
  • Jaki sos do hotdoga - a jakie są? - (wymienianie 6-8 sosów) - HALYNA!!! JAKI CHCESZ SOS? (krzyki bo ona ogląda gazety) - A JAKIE SĄ?...
:ROFLMAO:

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie, że nie tankuje a ładuje w chacie, to ok 2 dni życia rocznie odzyskane
Z tydzień będzie "po całości" ? Zawsze można wtedy przynajmniej część grzechów sobie przypomnieć, testament napisać i z dwa ostatnie dni na seks i wóde przeznaczyć, bez konsekwencji, bo kaca juz nie doczekamy.

Tydzień na trzy lata jazdy ev in +, mieć lub nie miec?

pmlody

Pionier e-mobilności
a jak miałem ice to kilka razy w miesiącu musiałem poświęcić te 20 minut na tankowanie, stanie w kolejce i słuchanie o sosie tysiąca wysp lub innym czostkowym do hot doga Pani/Pana przede mną.
Dlatego wzialem karte microflota na orlenie. W praktyce, aplikacja łapie raz na 3 więc i tak trzeba iść do kasy :(

JareG

Pionier e-mobilności
To nie mata tam w PL 'pay at pump' na tych stacjach ;)

DeC5mDtXcAA-Aq_
Mata, mata.. ale coraz mniej - bo właściwie tylko na samoobsługowych, a te chyba wymierają.. no, ale tam nie ma problemu z całym w/w targowiskiem na stacji 🤣

Pozdrawiam

viallos

Pionier e-mobilności
Chłopaki ale to już wszystko było ... po co to ubarwianie .. przecież już ustaliliście że na drugie mam Obajtek i mam swoje stacje :ROFLMAO:
Poza tym mam zasięg ponad 1000km to wystarczy że podjadę raz, może dwa na miesiąc.
A jak mieszkam w bloku i nie mam gniazdka to też tak fajnie wygląda to ładowanie, a jak tylko będę użytkował samochód elektryczny na trasie .. to też tak fajnie będzie tankowanie paliwa vs ładowanie prądu. A jak do tego dodam że na trasę jadę Leafem ;-)
To wszystko zależy od tego co mamy i cieszy mnie że tak to w rzeczywistości wygląda bo mam podobną infrastrukturę do Was.

Najważniejsze z tej dyskusji to to że rowerek się powinien zmieścić do TM3 co jest dla mnie jakimś 'game changerem' oraz że jest jakaś grupa zadowolona z 'cytrynki' .. która niejako potwierdziła moje obserwacje co do tego samochodu.
nawet jedno jądro wyżej...
@Bronek - nie wiedziałem że jesteś moim urologiem. Wydaje mi się że powinna obowiązywać Cię tajemnica lekarska a ty tak otwarcie na forum o moim zdrowiu ;-)
WARTO ZARYZYKOWAĆ :) bo potem będziesz szukał argumentów dlaczego nie... Jak wielu co tylko czekają na kolejne całospalenie.
Jak zwykle Bronka argumenty najbardziej mnie przekonują (y)

Temat jednak o awaryjności Tesli i taki oto news.

I ponownie niesamowita skrajność. Znowu coś spierd.... ale teoretycznie Tesla zrobi to oprogramowaniem. W marce A lub B pewnie bym musiał do serwisu się fatygować i to jest też oszczędność czasu ;-). Chyba że będą tak naprawiać jak bagażnik :-(

domingo

Fachowiec
Przyłączam się do abordażu tego wątku, ahoj przygodo!
Pan, który co 3 lata zmienia auta, doktoryzuje się z dopasowania samochodowego jakby wybierał żonę do końca swych dni.
My bronimy elektryków jak niepodległości, też nie wiem po co.
Jak mnie się ktoś pyta: jak to jest jeździć Teslą, dobrze? To odpowiadam:
Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo, że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym że każdy ma wolną wolę. Mi się podoba, Tobie może niekoniecznie. Jak ktoś liczy że będzie jeździł za półdarmo bez najmniejszego ustępstwa to się myli. Gdyby tak było już wszyscy by kupowali tylko elektryki.

Do czego my doszliśmy przez te media, że bijemy się o Apple, Tesle itd.?
"Jesteś z nami czy przeciw? Mamy nóż i kastety" - Organek.
Tymczasem: common sense is not so common

viallos

Pionier e-mobilności
Pan, który co 3 lata zmienia auta, doktoryzuje się z dopasowania samochodowego jakby wybierał żonę do końca swych dni.
Tam gdzie dorastałem / wchodziłem w dorosłość było powiedzenie: Happy wife, happy life!

No i tutaj w przypadku Tesli to najbardziej żona narzeka że jej jakiegoś gniota chce wcisnąć ... na jej obronę 1,85cm wzrostu i po kilkunastu latach uprawiania sportu na wyczynowym poziomie .... kręgosłup już daje znać o sobie ;-) dlatego tak ceni sobie komfort i resorowanie oraz pozycje za kierownicą takich klocków jak Q7 ;-)

Właśnie nie chcę mieć dylematu wyboru: dzisiaj samochodu .. jutro żony ... hehehehe .. taki off topic.