Y Performance ochrona felg 21" ciekawy pomysł

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Tak jak napisałem. Na dokumentach Tesli jakie dostałem przy zakupie.
Wzrucisz jakies zdjęcie tego? U mnie w homologacji jest jedynie to co w załączniku

Attachments

• C3C8379D-098E-4998-AF00-D5B814ADF076.jpeg
    C3C8379D-098E-4998-AF00-D5B814ADF076.jpeg
    260,2 KB · Liczba wyświetleń: 32

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Szukaj niżej tak jak na załączonym wcześniej zdjęciu (podpunkt 50) Powinno być. W razie co jutro wrzucę zdjęcie
Racja, jest 255/40/r20 101w. Wiec do MYP takie opony są opcjonalne.

Olecki

Pionier e-mobilności
Tylko że rozmowa nie jest o tym co tobie się podoba i jak to się użytkuje a tego że w razie "przyjemności" z ubezpieczalnią ktoś może ci to wytknąć. To by zapewne oznaczało że nie wypłacą żądanej kwoty.
Dokładnie, niech każdy montuje sobie co chce ale żeby był świadomy ewentualnych konsekwencji. Dodam jeszcze że w skrajnym przypadku może się skończyć tym że ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania dla obu aut powołując się na rażące zaniedbania użytkownika i może się to skończyć na naprawie dwóch samochodów na nasz koszt. Albo upierdliwy policjant dopatrzy się podczas kontroli i auto pojedzie dalej ale na lawecie.

kristof46

Fachowiec
Chcę kupić drugi komplet kół na zimę. Niekoniecznie 21" czy uberturbine 20" to jedyne oryginalne felgi, które będą pasowały do YP?
Pasować to i będzie zapewne coś innego. Pytanie tylko co w przypadku kiedy dojdzie do spotkania z ubezpieczycielem oraz serwisem.

kristof46

Fachowiec
Czyli to co wkleiłeś powyżej to nie jest wycinek z homologacji YP ?
Jest tylko to damę wymiary. Obstawiam ze podobnie jak w przypadku opon wybór może być tylko pomiędzy tymi które są zaaprobowane przez Tesle. Co więcej z tego co wiem certyfikat Tesli na Europę a USA może się różnic.
Wiem z pierwszej ręki ze kiedyś serwisant Tesli zwrócił uwagę na koła. Powiedział ze nie interesuje ich na czym się jeździ dopóki nie trzeba robić czegoś z zawieszeniem itd. Wtedy najlepiej założyć oryginalne i dopiero wtedy przyjechać.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@maar79 W homologacji do perfomance są jako opcjonalne wymienione 255/40R20, ja mam zimowe 255/45R19. Standardowe koła R21 z oponami sa duuużo cieższe od wersji R19

takie mam zimowe felgi:

Brock B32 SKM 9,50x19 5x114,30 ET45,00​