Taka sytuacja dziś miała miejsce..
Wsiadąjac do auta pod przedszkolem zauaważyłem, że zresetowala się część ustawień - auto samo przeszlo w tryb jazdy "Active" oraz wylaczlo tryb jazdy 1PD. Dodatkowo po przejechaniu ~2km dostałem blad "Serwis potrzebny wkrótce" a auto ograniczyło znacznie moc. W błędach DTC widzę miedzy innymi:
P0ADA(00)
Raw code: 0ADA00
ECU: 7EC
Status: Test się nie powiódł, Test nie powiódł się w bieżącym cyklu jazdy, Oczekująca, Potwierdzona, Test nie powiódł się od ostatniego resetowania błędu, Wskaźnik ostrzegawczy (wymagany)
OBDII: Hybrid battery positive contactor - control circuit range/performance
Czyli, uwalony stycznik (akcje serwisową robiłem jakoś 1,5 miesiaca temu)... Ale to tylko pierwsza część historii - taki off topic.
Druga dotyczy zablokowanych OTA. Po dojechaniu do domu troche smutny zacząłem klikać przez ustawienia auta - bez wiekszego celu - zauważyłem ze...
aktualizacje OTA są odblokowane.
A w informacji o wersji jest...
Sprawdzajac na
tej (bardzo pożytecznej) stronie wychodzi na to ze to jest wersja z PowerUp 1.3.0 - tej, z która auto wyjechało z fabryki. Doskonale pamietam, że krótko po zakupie dostałem wersje 1.4.0, potem 1.6.0 i na 1.7.1 auto "utknęło" (na kolejny rok).
Wychodzi na to ze dziś rano (albo niedawno, bo jeszcze 2 tygodnie temu jak patrzyłem było zablokowane) ford wypchnął zdalną poprawkę do tych zablokowanych OTA i przywrócił wersje fabryczną - zakładam, że teraz aktualizacje OTA będą instalować się od nowa.