Zakup TM3

TomeK

Nowy na Forum
Ja przesiadałem się właśnie z W205 także jak chcesz jakiś porównań do pytaj śmiało.
Jak chcesz zobaczyć Teslę w Katowicach to mogę skontaktować cię z Łukaszem Lewandowskim z EV Klub Polska.
Nie omieszkam zapytać 👌💪🏽 Dziekuje

newbe

Posiadacz elektryka

TomeK

Nowy na Forum
Jest to ciekawe co najmniej, mnie nawet nie chodzi o duży ciężar ale bardziej o objętość przedmiotów, nigdy mega ciężarów nie woźiliśmy, ale faktycznie chyba lepiej nie przytyć za bardzo podczas posiadania tesli :sneaky:

tokwi

Pionier e-mobilności
Pewnie rozśmieszę kolegów, ale rok temu zdecydowałem się na TM3, dlatego, że w kryteriach które przyjąłem dla mnie za ważne przy zakupie elektryka okazała się jedyna i bezkonkurencyjna - to właśnie była pakowność ale liczona wraz z możliwościami jakie daje hak, który musiał być pod rowery.

Do tego ta dziura w bagażniku jest super praktyczna na codzień. Na wakacyjne wyjazdy przydaje się tez do przewożenia klimatyzatora w pozycji pionowej!

ToneK, jestem z KRK i z przyjemnością zrobię Ci demonstrację. Egzemplarz LR, 18 cali, biała tapicerka, nigdy nie czyszczona, choć podróżuje pies a ja chodzę w dżinsach.

TomeK

Nowy na Forum
No to teraz zaskoczenie, bo ja właśnie sedanów strasznie się obawiałem, ze względu na ograniczoną pakowność albo przez ograniczony otwór....
Super, bardzo się cieszę. Napiszę na PW 👍

Oczywiście jak Ktoś podróżuje z małymi dziećmi korzystającymi z wózków to nie może przymierzać się do sedana.
Oczywiście, że może. Byłem rodzinnie (z wózkiem!) na wakacjach już parę razy i nie było problemów z pakowaniem. Drugie dno bagażnika i frunk robią robotę.

do tej pory w205 kombi było załadowane po dach dlatego mam opory
Niepotrzebne te opory.

Ja się przesiadłem wakacyjnie z zapakowanego Craftera na zapakowane Model 3. Za dzieciaka jeździłem na wakacje zapakowanym Maluchem albo Punto. Obojętnie jaki masz samochód, to i tak go całego wypełnisz 🤷‍♂️

TomeK

Nowy na Forum
Oczywiście, że może. Byłem rodzinnie (z wózkiem!) na wakacjach już parę razy i nie było problemów z pakowaniem. Drugie dno bagażnika i frunk robią robotę.

Niepotrzebne te opory.

Ja się przesiadłem wakacyjnie z zapakowanego Craftera na zapakowane Model 3. Za dzieciaka jeździłem na wakacje zapakowanym Maluchem albo Punto. Obojętnie jaki masz samochód, to i tak go całego wypełnisz 🤷‍♂

no taka prawda, ile by miejsca nie było można wszystko wypełnić.
Dzięki

tokwi

Pionier e-mobilności
ja właśnie sedanów strasznie się obawiałem, ze względu na ograniczoną pakowność albo przez ograniczony otwór....
Ja również. Nawet byłem przekonany ze sedana nigdy już nie kupię. Pojemność to nie problem. Jedynym ograniczeniem przy przewózkach jest prześwit otworu - ale to wtedy gdy naprawdę wymiary są duże albo przedmioty nietypowe np: stolik krzesło biurowe. W sedanach nierzadko pojemność jest większa niż jakiegoś SUVa.
Wiem co pisze, bo w tym roku wspierałem przeprowadzkę młodym studentom. Tesla spisała się lepiej niż Subaru Forester.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
jestem na etapie zakupu modelu 3.
Mam prośbę czy są tu jakieś osoby z Krakowa, Katowic, Częstochowy. Chętnie nawiąże kontakt.
Zależy mi, żeby zobaczyć auto, porozmawiać, poznać opinie użytkownika, oczywiście fatygę uprzejmość wynagrodzę 🍻🍷 / $$$
Odezwij się, jeśli okolice Krzeszowic Ci pasują