Zakupy, doposażenie, elementy eksploatacyjne itp

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie trzymają ale tylko okleiłem bagażniki, reszta leży bo mi sie już nie chce chyba? . Wiem że odpadają i chyba reguły nie ma. Trzeba np izopropylem odtłuścić i liczyć na szczęście

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja mam pytanko o uszczelki dodatkowe. Kto z was montował i czy te przylepce wystarczają czy kleić to na jakiś specjalny klej?
Trzeba jakims primerem czy jak to sie tam zwie najpierw posmerac a ktos dodawal tez jakis dodatkowy klej chyba… ja sie szykuje zeby przykleic bo mi progi sie brudza wewnetrzne.

newbe

Posiadacz elektryka
Zaplacilem za chlapacze 88.- i za tyle moge je sprzedac. Kabelek do Scan mam, ale nie sprzedaje, moze kiedys mi sie bedzie chcialo podlaczyc. Jak pilnie potrzebujesz to moge Ci go wyslac a zamowie sobie drugi. Ale ja mam sam kabel bez OBD.
Dzięki, myślałem że kabelek nie był zbyt korzystny i sprzedajesz. Nie jest to pilna potrzeba. A czy sprawdziłeś już kabelek? Z Android może działać bez tych drogich MX/LX wtyczek, tańszy iCar może też?

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzięki, myślałem że kabelek nie był zbyt korzystny i sprzedajesz. Nie jest to pilna potrzeba. A czy sprawdziłeś już kabelek? Z Android może działać bez tych drogich MX/LX wtyczek, tańszy iCar może też?
Nie chcialo mi sie rozbierac… no i mam iphone…

Bronek

Pionier e-mobilności
To ja wiem a propos kuleczki ;-) To tylko filtry kabinowe - kiedys ich nie było i zyję ;-) Mnie to wisi byleby tylko kuz nie zawalil parownika
Kupiłem przez "polski" Amazon ale zazwyczaj kupuje przez "polską wersje niemieckiego Amazona". Wersja niemiecka/polska jest bogatsza a serwis i obsługa ( w polskim) byla super.
Szybko nawet 18 kwietnia kupiony

Tu kupilem https://www.amazon.pl/gp/product/B08YYHYF74/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Wymieniłem filtry łącznie z dezynfekcją, miałem jeszcze starą ale ważną pianę.
Mam tylko trzy klipsy, pożałowali czwartego, a ta śrubka to już.... lepiej być nie mogła umiejscowiona.. Dali by zawleczkę, zasuwkę czy "cuś".
Ale to 50 na 50% jest, że fiitry kabinowe bywają upierdliwe przy wymianie.
Nic ten filtr z węgielkami nie zmniejszył nawiewu.
Stare na oko już byly zasyfiałe średnio, ale mi leciutko waniały mokrą szmatą

Last edited:

slaveq

Pionier e-mobilności
Wymieniłem łącznie z dezynfekcją, miałem jeszcze starą ale ważną pianę.
Mam tylko trzy klipsy, pożałowali czwartego, a ta śrubka to już.... lepiej być nie mogła umiejscowiona.. Dali by zawleczkę, zasuwkę czy "cuś".
Ale to 50 na 50% jest, że fiitry kabinowe bywają upierdliwe przy wymianie.
Nic ten filtr z węgielkami nie zmniejszył nawiewu.
Stare na oko już byly zasyfiałe średnio, ale mi leciutko waniały mokrą szmatą
Ponoć model 2021 ma śrubę na dole a nie na górze żeby było łatwiej filtr wyciągnąć. Ja na wiosnę sprawdzę.

Bronek

Pionier e-mobilności
To mi się w Tesli podoba, że są zmiany aby jak najprościej i tanio. O ile to prawda z tą śrubką, to akurat czy to dla serwisu czy właściciela jest ułatwienie.
Na filmie to wygląda lepiej niż w rzeczywistości

Anglicy mają bardziej prze.. kichane

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności