Złącze mobilne + niebieski adapter czy Wall Connector

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Ja wyjeżdżam z domu prawie codziennie, a przenośne EVSE (mam tylko to) zdejmuję ze ściany garażu kilka razy w roku.

Dlaczego musiałbyś zdejmować EVSE przy każdorazowym wyjeździe z domu?
Przez ostatnie 2 lata, 36 kkm i prawie codziennym użytkowaniu EV nie miałem ani razu potrzeby użycia przenośnego EVSE. Stąd nie wiem po co miałbym je mieć, ani tym bardziej zdejmować. Zdejmuj ile chcesz jeśli to lubisz, ale dla mnie to niepotrzebna komplikacja życia.

Ale wyobrażam sobie ludzi co mają 2-3 EV w domu, albo ludzi co jeżdżą na kampingi lub do rodziców często i chcą się podpiąć pod siłę, a w domu ładuje się np. auto dzieci.
Tysiące takich scenariuszy - wystarczy odkryć, że nie wszyscy żyją jak ja,
👍
Bez odbioru.

daniel

Señor Meme Officer
Czy ktoś mógłby mi potwierdzić czytając z tabliczki znamionowej, czy to jest ta, której już nie sprzedają, 3-fazowa?
1748384255194.png
Mi to wygląda na 3 fazy 380-440 VAC 16A max, częstotliwość 50-60Hz

P/N też na to wskazuje. To chyba przypadkiem trafiła Ci się perełka.

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
View attachment 28475
Mi to wygląda na 3 fazy 380-440 VAC 16A max, częstotliwość 50-60Hz

P/N też na to wskazuje. To chyba przypadkiem trafiła Ci się perełka.
Nie znam się na elektryce i oznaczeniach, ale zwróciłem właśnie uwagę na tę linijkę tekstu i dlatego potrzebowałem potwierdzenia kogoś, kto to rozszyfruje :) Dzięki. Czyli dodatkowej ładowarki nie potrzebuje :)

Edison

Posiadacz elektryka
Ja mam podobny dylemat co autor wątku i też szukam ładowarki do swojej Tesli, najprawdopodobniej właśnie bardziej mobilnej niż wallboxa. Od kupna auta ładowałem na publicznych ładowarkach i tej dołączonej do samochodu nie używałem. Ale teraz będę miał w końcu własny punkt ładowania i odkopałem Teslową w bagazniku. Czy ktoś mógłby mi potwierdzić czytając z tabliczki znamionowej, czy to jest ta, której już nie sprzedają, 3-fazowa? Kodem wpisuje w wyszukiwarkę Google i prowadzi niby to tej kosmicznie drogiej 3-fazówki. I czy ona działa na tej samej zasadzie co dostępne wszędzie trzyfazowe EVSE 11 kW typu zencar ?
Z fotki wyraźnie napisane, że 3 fazowa 16A czyli 11kW.