Zmiany różne na Elektrowoz.pl

ypl

Pionier e-mobilności
Ja mam na telefonie w kółko Allegro z gołymi babami albo jakieś towary dla dzieci. Nie zgodziłem się na żadne cookie i śledzenie, więc tym sieją chyba jak nie mają danych.
To tak nie działa, żeby nie było danych z Twojej historii przeglądania, czy z haseł wyszukiwanych w Google to musiałbyś przeglądać w incognito mode. Niestety te gołe baby w reklamach nie biorą Wam się z niczego. Mi nigdy taka reklama się nie pojawiła, głównie mam motoryzacyjne reklamy.

ypl

Pionier e-mobilności
To tak nie działa, żeby nie było danych z Twojej historii przeglądania, czy z haseł wyszukiwanych w Google to musiałbyś przeglądać w incognito mode. Niestety te gołe baby w reklamach nie biorą Wam się z niczego. Mi nigdy taka reklama się nie pojawiła, głównie mam motoryzacyjne reklamy.

Michal

Moderator
To dokładnie tak działa ;)
Jak nie akceptujesz żadnych cookie, to dostajesz reklamy ze średniej populacyjnej, bo nie mogą używać danych śledzenia. Tym bardziej, że te gołe baby z allegro dostarcza google, gdzie mam konkretnie wyłączone dopasowanie reklam. Wszędzie wyłączam śledzenie i siedzę w temacie reklam w internecie już kilkanaście lat więc co nieco wiem ;)

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Tu mi się wyświetlają zgodnie z wcześniejszymi wyszukiwaniami, ale tych bab to nie szukałem.
1740554378040.png

ClassicGOD

Leaf on the wind
Hah, historia przeglądania to tylko jeden z elementów. Ja pracuje w biurze gdzie na kilkaset osób 98% to kobiety. Reklamy kobiecej bielizny jak jestem w pracy to norma. Zresztą kosmetyków i butów też xD Incognito niczego nie zmienia - adres biura został sprofilowany tak a nie inaczej. Reklamy EVSE, rozwiązań V2L czy gier też widuje bo te wynikają z moich zainteresowań ale "gołe baby" (w sensie reklamy bielizny) nie koniecznie wynikają z czyjejś historii przeglądania. Wystarczy że mieszkasz z kobietą.

ypl

Pionier e-mobilności
Hah, historia przeglądania to tylko jeden z elementów. Ja pracuje w biurze gdzie na kilkaset osób 98% to kobiety. Reklamy kobiecej bielizny jak jestem w pracy to norma. Zresztą kosmetyków i butów też xD Incognito niczego nie zmienia - adres biura został sprofilowany tak a nie inaczej. Reklamy EVSE, rozwiązań V2L czy gier też widuje bo te wynikają z moich zainteresowań ale "gołe baby" (w sensie reklamy bielizny) nie koniecznie wynikają z czyjejś historii przeglądania. Wystarczy że mieszkasz z kobietą.
Tylko trackowanie po adresie ip zostaje, ale ja mam od 3 lat stały publiczny ip, gołe baby oglądam w incognito mode i reklam bielizny nie mam. Więc moim zdaniem łatwiej się ukryć w incognito niż próbować zarządzać ustawieniami przeglądarki.

ClassicGOD

Leaf on the wind
Tylko trackowanie po adresie ip zostaje, ale ja mam od 3 lat stały publiczny ip, gołe baby oglądam w incognito mode i reklam bielizny nie mam. Więc moim zdaniem łatwiej się ukryć w incognito niż próbować zarządzać ustawieniami przeglądarki.
Bo reklamy bielizny nie biorą się od oglądania gołych bab tylko od oglądania ofert bielizny. Dlaczego algorytm miałby myśleć że skoro oglądasz gołe baby to potrzebujesz damskiej bielizny?

Tracking bez ciasteczek nie ogranicza się do adresu IP. Przeglądarka ma dostęp do wielu informacji o systemie jak np rozdzielczość ekranów, ilość pamięci, rdzeni procesora etc. Na podstawie tego budowany jest profil który choć nie tak trafny jak ten oparty na ciasteczkach też pozwala na w miarę trafne profilowanie.

Najnowsze dyskusje