Znalazłby się chętny na nowego wallboxa od KIA..?

JareG

Pionier e-mobilności
.. takiego z promocji (Prebiel)? Dokładnie jakiego to nie wiem, bo w salonie nie mają żadnego i właściwie nic nie wiedzą :LOL:

Dostałem kontakt do człowieka z firmy produkującej te wallboxy, napisałem z prośbą o podanie szczegółów (jakie mają i w jakich cenach, i co z promocją), dostałem maila z .pdf ale bez szczegółów (a mają w tym typie wersje zwykłą, nano, pro i to nie koniec, z wyświetlaczem, z wifi albo golas.. itd.). Cena byłaby wyższa niż promocyjna, ale sporo niższa niż rynkowa. Gdzieś tam padła kwota 1775 zł, ale nie wiem czy to netto czy brutto, no i za jaki model.. Sprzęt oczywiście nowy, na FV23% i chyba z usługą podłączenia przez ichni serwis (ale o sprawdzeniu instalacji domowej i podłączeniu nawijał mi człek z salonu).
Podrzucam .pdf'y jakie dostałem od producenta.
KIA_CHARGE-1_(1024_x_768).jpg

Ja będe celował w coś przenośnego typu Khons albo wyżej, ale szkoda nie wziąć tego co dają za 50% ceny 🤣

Pozdrawiam

Attachments

• INSRUKCJA KIA CHARGE PDF DO DRUKU ver1.pdf
    1,7 MB · Liczba wyświetleń: 444
  • EVB Wallbox_Kia wymiaryWB1.pdf
    361,9 KB · Liczba wyświetleń: 151
Last edited:

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ano właśnie przenośne EVSE jawi się jako bardziej uzyteczne (w razie czego można zabrać w drogę/na wyjazd, gdy mamy lokalizację z gniazdem 3f), a cenowo będzie podobnie.
Niemniej jakbyś miał konkretne informacje, to napisz.

JareG

Pionier e-mobilności
Ano właśnie przenośne EVSE jawi się jako bardziej uzyteczne (w razie czego można zabrać w drogę/na wyjazd, gdy mamy lokalizację z gniazdem 3f), a cenowo będzie podobnie.
Z tą ceną to może być różnie.. Zencar itp. będą tańsze, Khons także, ale już taki NRGKick czy Juice Booster niekoniecznie..
Niemniej jakbyś miał konkretne informacje, to napisz.
Oczywiście. Sam jestem ciekaw co to za promocja, której w salonie KIA nie znają 🤣

abes99

Posiadacz elektryka
Podepnę się ;)
Na dniach będę odbierał oczojeba, do którego miałem brać wallboks KIA, ale finalnie montuje wallboks Tesli. Gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę odstąpić ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Podepnę się ;)
Na dniach będę odbierał oczojeba, do którego miałem brać wallboks KIA, ale finalnie montuje wallboks Tesli. Gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę odstąpić ;)
A cena ?
Bo to istotny parametr ;)

abes99

Posiadacz elektryka
Mam go w zamówieniu za 1,9k brutto i za tyle mogę puścić dalej (+ koszt ewentualnej wysyłki). Ale o montażu nic nie wspominali, więc pewnie to goły wallboks. W dziale o wallboksach wrzucałem info o "opcjach dodatkowych" i zdjęcie środka znalezione w necie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Mam go w zamówieniu za 1,9k brutto i za tyle mogę puścić dalej (+ koszt ewentualnej wysyłki). Ale o montażu nic nie wspominali, więc pewnie to goły wallboks. W dziale o wallboksach wrzucałem info o "opcjach dodatkowych" i zdjęcie środka znalezione w necie.
Aaaa ok, to ja myslalem ze to jakas obnizka. Noe to ja zostane przy evse do smarta :)

JareG

Pionier e-mobilności
Aaaa ok, to ja myslalem ze to jakas obnizka.
No to jest obniżka = wg KIA jest to cena promocyjna :D
Noe to ja zostane przy evse do smarta :)
.. albo zakup drugiego WallConnectora 3, IMO to znacznie lepiej wydane pieniądze niż ten wallbox od KIA.

Pozdrawiam

abes99

Posiadacz elektryka
Dokładnie ;)
3,8k normalnie, 1,9k w promocji przy zakupie auta...

krzyss

Pionier e-mobilności

.. albo zakup drugiego WallConnectora 3, IMO to znacznie lepiej wydane pieniądze niż ten wallbox od KIA.

Pozdrawiam
Najlepiej nic nie wydawac jak dziala. Dobra to ja juz nic nie chce ;)