ZOE R135 50kWh Intense 2021 <100k - kupilibyście?

Cav

Pionier e-mobilności
AFAIK większość aut 20-21 w wersji intense ma AEBS z funkcją wykrywania pieszych i rowerzystów.
Działające?
Bo niedawno na elektrowozie były artykuły o tym, że jest dokładnie odwrotnie i te systemy są w Zoe powyłączane i nie działają, nawet jeśli są na wyposażeniu.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Działające?
Bo niedawno na elektrowozie były artykuły o tym, że jest dokładnie odwrotnie i te systemy są w Zoe powyłączane i nie działają, nawet jeśli są na wyposażeniu.
Jeśli wierzyć mailowi z Renault: "Uprzejmie wyjaśniamy, że ZOE uzyskało system AEBS dopiero w produkcji od 17.04.2020,", najnowsze mogą nie mieć z uwagi na brak części. Ale H2 2020 i H1 2021 powinny mieć.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
No gość biadolił, że ma, ale nie działa, a Renault o tym wie i nic z tym nie robi.
Kurczę, przegapiłem ... masz może linka?

Kuba K.

Posiadacz elektryka

pisał o tym user: PosiadaczZoe
Przeczytałem, ja tez mam to w instrukcji Le fizycznie nie mam radaru na pokładzie.
Radar kosztuje góra 1000zl spokojnie bym sobie go domontował tyle ze komuś w sensie Renault musiało by się chcieć zrobic coś out of box.

Kuba K.

Posiadacz elektryka

Cav

Pionier e-mobilności
Ale nie zabijaj posłańca.....

Dlaczego wg mnie?
To wg ich użytkowników, przynajmniej część tak właśnie jeździ.

I coś musi być na rzeczy, skoro Renault tak łatwo oddaje kasę i bierze auto z powrotem - zazwyczaj walczą do końca....

Nie wiem jak w innych egzemplarzach, mógłby się wypowiedzieć ktoś, kto zapłacił za te systemy i zauważył ich działanie w Zoe.