Zużycie TM3 według Daniela Grzyba

Qult

Zadomawiam się
Jezeli faktycznie 700 za dobę to chyba sporo. Ale to ich oferta, więc kazdy sobie odpowie czy mu odpowiada. Swoją drogą na Śląsku jest jakas wypozyczalnia zeby wynająć 3 czy y? Lepiej zapłacić za dobę wynajmu i sprawdzic czy to jest to, niż później żałować zakupu.

STMS

Pionier e-mobilności
Jezeli faktycznie 700 za dobę to chyba sporo. Ale to ich oferta, więc kazdy sobie odpowie czy mu odpowiada. Swoją drogą na Śląsku jest jakas wypozyczalnia zeby wynająć 3 czy y? Lepiej zapłacić za dobę wynajmu i sprawdzic czy to jest to, niż później żałować zakupu.
wiesz dlaczego Y jest drogi w wypożyczeniu ... bo ich w wypożyczalniach nie ma, po prostu nie ma

to tzw niewidzialna ręka rynku - popyt jest znacznie większy niż podaż

sam 2 miesiące [od końca listopada ] umawiałem Y na 2 tygodniowe wypożyczenie ... zrezygnowałem i po prostu zamówiłem

dopóki daleko było to każdy mówił / pisał, że ma a jak się okazywało to nie dało się nic wypożyczyć - jedna wypożyczalnia nawet chciała kasę 2 tygodnie wcześniej mimo, że nie mieli co wypożyczyć ... może myśleli, że w 2 tygodnie coś wyczarują :p

Belkot

Posiadacz elektryka
Wszystkie EU auta zawyzają predkość a najbardziej VW. Natomiast auta z USA mają praktycznie 1:1. Sprawdzilem to na kliku markach. Nie ma znaczenia czy ICE czy BEV. Tesla z załozenia jest z USA wiec pewnie dlatego jest 1:1

Belkot

Posiadacz elektryka
A co do testów Daniela to przestałem oglądać bo np jedzie do chorwacji i mowi ze pokaze jak bedzie wygladała trasa wedlug tego co zaplanowała Tesla. Potem zamiast 20 minut na ładowanie spedza godzine i z usmiechem mowi ze postoje zaplanowane są za krótkie i mu sie przedłużyło bo żona chciała sie herbatki napić a takto by nie zdązyła. Zupełna odwrotnosc Bjorna.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Nie wiem czy jest, ale jak chcesz pooglądać i porozmawiać na temat Y to zapraszam do kontaktu.

6a8

Posiadacz elektryka
Ostatnio ( https://forum.elektrowoz.pl/threads/tesla-poland-katowice.3438/ ) był organizowany kilkudniowy event, nie wiem czy to się nie zmieniło do formy stałej ( bo podobno miało ) ?

STMS

Pionier e-mobilności
Koloryzuje, ale ja go lubię. Jak byłem młody to też spałem w samochodzie zwiedzając Europę, ale to był Polonez :)
spanie to pół biedy - był film gdzie miał liczyć koszty przejazdu EV do CRO bodajże albo gdzie indziej a później się okazało, że leciał na darmowych SuC bo miał nazbierane z poleceń :D

trochę mu się kończy rynek skoro sprzedaje szkolenie jak kupić TESLę ... współczuję tym co to szkolenie kupują ... skoro muszą mieć takie szkolenie to nie powinni TESLI kupować - może nawet nowego auta raczej nie powinni kupować skoro ich inteligencja nie potrafi takiego prostego "problemu" rozwiązać 😂

albo sprzedawanie usługi pomocy w zakupie TESLI ... serio takie rzeczy w 2023 roku :ROFLMAO:

elektryk

Pionier e-mobilności
albo sprzedawanie usługi pomocy w zakupie TESLI ... serio takie rzeczy w 2023 roku :ROFLMAO:
Przejdź się do salonu Lexusa/Toyoty tam zobaczysz że ludzie łykają jak pelikany bajki o tym że "samoładujące" się hybrydy to "lepsze elektryki".

Ludzie nie chcą lub nie umieją szukać i weryfikować informacji, wolą oszczędzać energię nie myśląc i opierając się na zaufaniu (do np. sprzedawcy).