Trochę opinii i statystyk na temat samochodu po 2 miesiącach użytkowania.
Przejechałem 2500 km ze średnią prędkością 54 km/h. Zużycie energii 13,8 kW/100 km. - większość drogami wojewódzkimi i powiatowymi, jedna czwarta drogami krajowymi dwujezdniowymi. W samochodzie 2 osoby dorosłe w 2/3 przejechanej trasy, pozostałe w 3 osoby dorosłe.
Wynik całkiem satysfakcjonujący, daje średnio 370 km zasięgu - zimą pewnie nie będzie tak różowo...
Jeździ się przyjemnie, chociaż przestrzeni mniej niż w moim poprzednim samochodzie - przesiadłem się z Mitsubishi ASX. Jednak nie przeszkadza mi to, chociaż mam 186 cm wzrostu. Dla 4/5 osób z takim wzrostem to byłoby ciężko, ale kto tak podróżuje i jak często?
Jeśli chodzi o wyposażenie, to wnerwia mnie zbyt agresywnie działający asystent utrzymania pasa ruchu - na szczęście można go łatwo wyłączyć ustawiając sobie skrót. Szkoda, że trzeba to robić po każdym uruchomieniu...
Nie do końca podoba mi się też praca automatycznych świateł. Zdarza się, że coś je zakłóca i trzeba przełączać ręcznie. Na szczęście po chwili wszystko wraca do normy.
Wallbox, to jakieś nieporozumienie. Ładuje z mocą 1,75 kW/100 km - kupiłem "cegłę" ZenCar i jestem bardzo zadowolony - polecam firmę EVSTON. Dobra cena i fachowa obsługa...
Cały czas czekam na informację od Dilera na temat asystenta parkowania - mam nadzieję, że to wyjaśnią!
Podsumowując, samochód fajny i udany. Ciężko mi teraz jeździć moim poprzednim samochodem - wiadomo do lepszego łatwo się przyzwyczaić!
Uważam, że za 190 000 samochód z takim wyposażeniem jest akceptowalny i cieszę się, że udało mi się go kupić - gdybym miał kupować go w obecnej cenie - pewnie kosztowałby ponad 220 000 złotych, to na pewno bym tego nie zrobił.