To by wypadało chociaż mnie o tym jakims pop-upem poinformowaćOni nie uszczęśliwiają ciebie tylko bronią siebie.
Przekroczyłeś możliwości sprzętu i tyle.
To by wypadało chociaż mnie o tym jakims pop-upem poinformowaćOni nie uszczęśliwiają ciebie tylko bronią siebie.
Przekroczyłeś możliwości sprzętu i tyle.
A skąd wiesz ze 3/Y szybciej degraduja baterię?Mnie przyblokowali na jakiś czas. Od nowości 150kW, później przez kilka miesięcy 100kW to był max. Teraz jest ok. 120kW, ale auto schowane w garażu bez zasięgu, więc może mam nieaktualny soft. Od nowości zdecydowana większość ładowań DC i już ponad 200k przebiegu. Swoją drogą, jeśli tak ograniczają szybkość ładowania w modelach S/X, to ciekawe jak to będzie wyglądać w 3/Y, które szybciej degradują baterie.
To mam jechać do Tesli czy mechanik do mnie przyjedzie?Jedź do Tesli, technik mobilny pokaże Ci wewnętrzne dane auta i tam jest informacja o tym ile było ładowania DC.
Ciekawa teoria, czyli że moje LFP będzie szybciej degradować od baterii NCA z 2017 roku?ciekawe jak to będzie wyglądać w 3/Y, które szybciej degradują baterie.
Właściwie to wg danych z Tessie, baterie LFP w teslach tracą 10% pojemności już po 50.000 mil, a baterie NMC dopiero po 100.000 mil. Dla NCA Tesla podała 12% przy 200.000 mil. Głównie zależy to od sposobu użytkowania, ale statystycznie odpowiedź brzmi: tak.Ciekawa teoria, czyli że moje LFP będzie szybciej degradować od baterii NCA z 2017 roku?
To ciekawe, LFP w Tesli zaczęli sprzedawać w czerwcu 2020. Jest możliwość porównania w Tessie tego samego okresu dla NCA i LFP?Właściwie to wg danych z Tessie, baterie LFP w teslach tracą 10% pojemności już po 50.000 mil, a baterie NMC dopiero po 100.000 mil. Dla NCA Tesla podała 12% przy 200.000 mil. Głównie zależy to od sposobu użytkowania, ale statystycznie odpowiedź brzmi: tak.