😀Z dzis, Galeria Mokotow Warszawa…
Jest 12 punktow, wszystko zajete, laduja sie realnie 4 auta, dwa zajmuja miejsca bez podlaczenia, pozostale ladowania zakonczone.
Musialem jechac gdzie indziej…
Tam jest jedno DC 90kW… reszta AC I masa uzytkownikow EV co leca sobie w kulki….😀
Ładowałem, się tam po odbiorze Tesluni.
Powinno być jak w Norwegii.
Ja to widzę tak, zamiast jednej ładowarki DC, kilkanaście AC co by rozwiązało sprawę.
To samo dzisiaj pod IKEA w Poznaniu. Czarna skoda stoi niepodłączona. Właściciel uznał, że nie warto szukać wolnego miejsca, skoro tak ładnie oznaczone na zielono jest tuż przy wejściuZ dzis, Galeria Mokotow Warszawa…
Jest 12 punktow, wszystko zajete, laduja sie realnie 4 auta, dwa zajmuja miejsca bez podlaczenia, pozostale ladowania zakonczone.
Musialem jechac gdzie indziej…
Staram się edukować ludzi żeby korzystali z PlugShare ale ciężko z tym. Wkurzam się jak widzę pod Lidlem podłączone auto bez kierowcy które w dodatku się np nie ładuje albo ma 86% i kapie ze złącza DC 3kW. To jest naprawdę fajne narzędzie szczególnie dla osób mieszkających w bloku i nie mających alternatywy.Ja nadal staram się używać plugshare - można tam sprawdzić ile będę się ładował i jest tam też możliwość kontaktu jeśli ktoś potrzebuje.
Trzeba by było zorganizować jakieś bojówki interwencyjne w każdym mieście i naklejać karne k..sy, bo normalna edukacja i grzeczne zwrócenie uwagi czasem nic nie daje.Dziś w designers outlet Piaseczno, BMW bez podłączania:
View attachment 13929
A co to za wymyslanie.? Dlaczego majac 86% mam sie odlaczac ?Staram się edukować ludzi żeby korzystali z PlugShare ale ciężko z tym. Wkurzam się jak widzę pod Lidlem podłączone auto bez kierowcy które w dodatku się np nie ładuje albo ma 86% i kapie ze złącza DC 3kW. To jest naprawdę fajne narzędzie szczególnie dla osób mieszkających w bloku i nie mających alternatywy.
No, tylko popatrz z punktu widzenia operatora stacji ładowania. Wydałem pieniądze na punkty ładowania, chcę, żeby one przynosiły mi zysk... (tudzież chociażby zmniejszały stratę ;-) ) dlaczego miał bym chcieć rezygnować z potencjalnego przychodu pozwalając nie-EV parkować na tych miejscach?dodatkowo montować bardzo dużo słupków AC bez oznaczania, że są tylko dla EV.
No nie, żeby to było z sensem to trzeba by było mieć system zarządzania przydziałem mocy, itp. więc to raczej 50 wypasionych AC takich to jedna 150DC. Ale tak, poza trasą mnóstwo AC >> jedna DC.Koszt 200-300 takich to pewnie jedna ładowarka DC 150kW.