No niestety tak. Wszystko zależy od wielkości parkingu oraz jego zapełnienia. (ale zazwyczaj parkingi są mocno obłożone)No, tylko popatrz z punktu widzenia operatora stacji ładowania. Wydałem pieniądze na punkty ładowania, chcę, żeby one przynosiły mi zysk... (tudzież chociażby zmniejszały stratę ;-) ) dlaczego miał bym chcieć rezygnować z potencjalnego przychodu pozwalając nie-EV parkować na tych miejscach?
Mając prawie pełny akumulator i prędkość ładowania kilka kW można się przecież przełączyć na AC a nie blokować DC jak już ktoś się uprze żeby naładować się na full. Ja się ładuję na Lidlu tylko w czasie zakupów i nigdy dłużej (regulamin mówi że max czas ładowania to 1h dla DC i 2h dla AC). Ale ludzie mają w dudzie regulaminy. Liczy się tylko ich czubek nosa..A co to za wymyslanie.? Dlaczego majac 86% mam sie odlaczac ?
A ty konczysz ladowanie po godzinie ? Bo ja znam takich co cztery godziny siedza i laduja.
Lidl jest dla klientow a nie mieszkancow blokow.
Do konca idzie 18kW a wiecej ladowarka nie daje wiec… ktore auto laduje 3kW przy 86% ?Mając prawie pełny akumulator i prędkość ładowania kilka kW można się przecież przełączyć na AC a nie blokować DC jak już ktoś się uprze żeby naładować się na full. Ja się ładuję na Lidlu tylko w czasie zakupów i nigdy dłużej (regulamin mówi że max czas ładowania to 1h dla DC i 2h dla AC). Ale ludzie mają w dudzie regulaminy. Liczy się tylko ich czubek nosa..
3 to może nie, ale poniżej 10 to już kilka widziałem.ktore auto laduje 3kW przy 86% ?
Auto Kalego zawsze ładuje się słusznie, auto innego marnuje czas i powinno się odłączyć.Do konca idzie 18kW a wiecej ladowarka nie daje wiec… ktore auto laduje 3kW przy 86% ?
Dlatego nalezy zlikwidowac darmowe ladowanie.Auto Kalego zawsze ładuje się słusznie, auto innego marnuje czas i powinno się odłączyć.
Czego nie rozumiesz? 😎
Marzyciel.Dlatego nalezy zlikwidowac darmowe ladowanie.
Kazde wydane 100zl to 10kWh
I skoncza sie problemy.
Ja nie rozumiem dlaczego w białostockim Lidlu przycięli AC do ok. 11-12 kW i teraz przez pół godziny zakupów w Twingo zamiast 45% doładuję mniej niż 25%. Skandal! ;-PAuto Kalego zawsze ładuje się słusznie, auto innego marnuje czas i powinno się odłączyć.
Czego nie rozumiesz? 😎
To raczej wymuszają strażacy ewentualnie przepisy budowlane.Ja rozumiem, że właściciel galerii zainstalował ładowarki blisko wejść aby były widoczne i zachęcały klientów BEV do przyjazdu właśnie do nich