Evse o mocy 7 kW i tak nie mają wtyczki schuko, więc w ten sposób nie da się ich podpiąć,
Za to miewają końcówki kempingowe (miałem takie evse od Tesli w ręku).
Większość pewnie jest zakończona tak jak piszesz - wtyczką 3f 32 A, względnie można wykorzystać adaptery.
Kup teraz na Allegro.pl za 54 zł - ADAPTER SIŁOWY REDUKCJA PRZEJŚCIÓWKA 32A TRÓJNIK (8318765350). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
Są, tylko trzeba pamiętać o zmniejszeniu amperażu z 32A na 16A (albo nawet i mniej) na wallboksie zanim coś takiego wepniesz do gniazdka. Niektóre evse robią to automatycznie, tylko takie kosztują sporo.
Oferujemy różnego rodzaju stacje ładowania samochodów elektrycznych. Zajmujemy się montażem stacji przydomowych oraz różnego rodzaju stacji użytku publicznego.
www.chargeup.pl
Ma Wtyczki:
• CEE32 (3-fazowy) 22 kW
• CEE32 (1-fazowy) 7,4 kW
• CEE16 (3-fazowy) 11 kW
• CEE16 (1-fazowy kemping)
• CEE 7/7 Schuko
• Wtyczka domowa T13, typ L, typ G
To też napisałem w ostatnim zdaniu. Cena zwykłego wallboxa mniej więcej razy dwa (albo razy trzy) za coś, czego na wyjeździe użyjemy ze dwa razy w życiu. W pozostałych przypadkach jeśli gdzieś chcemy się awaryjnie podładować to wystarcza to, co dostajemy w zestawie z autem.
Ale można kupić przenośne evse 11kW w cenie takiej samej jak wallboxa o tych parametrach.
Wieszasz na ścianie i zapominasz, do momentu kiedy potrzebujesz wziąć w trasę i szybko naładować po AC.
No i przecież o takim czymś cały czas piszemy (tylko 22kW, a nie 11kW). Tylko wtedy przejściówki trzeba sobie samemu ogarnąć i myśleć o tym co i gdzie się wpina. Juice booster robi to sam, tylko kosztuje 2-3 razy więcej niż standardowy wallbox/evse.
Doswiadczenie aut z wiekszymi bateriami mowia to co Bronek zawsze pisal, i tak pewnie nigdy nie uzyjesz tego co masz w bagazniku. Ja w tesli uzylem raz przez 20000km i nie mialo to znaczenia czy laduje sie 3 czy 11kW. Najwazniejsze jest miec sprawna i szybka Ladowarke w domu. W bagazniku moze byc cokolwiek.