Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

twizy

Zadomawiam się
Nie widzę w tym nic zlego, że z gliniarze kontrolują trzeźwość w kraju węgla i stali wódy i konwali.
A nawalonych u nas jest od cholery, teraz dochodzi jeszcze trawa itp.
To ilu w/g Ciebie jest nietrzeźwych na 1000 skontrolowanych?

Bronek

Pionier e-mobilności
Zero też wystarczy?
Masz coś z sobą, przynajmniej w pojmowaniu rzeczywistości.
Pojecie profilaktyka, prewencja jest zbyt trudne do pojęcia.
Dla mnie przestajsz się nadawać do konwersacji.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ty 'masz coś z sobą' jeśli marginalny procent uzasadnia w/g Ciebie naruszanie wolności obywatelskich.
O zaczyna się, wolności obywatelskie do jeżdżenia na bombie. W końcu święte prawo obywatela jak jedzie prosto nawet mając dwa promile we krwi. Oczywiście jedzie prosto więc nie ma uzasadnionego powodu do kontroli, uzasadniony powód jest wtedy jak się wdupi w przystanek autobusowy/drzewo/pieszego wtedy można kogoś skontrolować alkomatem?

Tak jak @Bronek napisał, ciężko dyskutować z tak płytkimi poglądami na rzeczywistość. Ja też byłem kiedyś „wolnościowcem” a potem skończyłem gimnazjum i mi przeszło.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Ty 'masz coś z sobą' jeśli marginalny procent uzasadnia w/g Ciebie naruszanie wolności obywatelskich.

Jak wyżej.
Rozjeżdżając kogoś przypadkiem "dość poważnie"naruszasz jego wolność. I czy "zapier...." to jest przypadkiem?

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
No właśnie, jeszcze nie wiadomo że przestępca, ale już szkodzi drugiemu. Takimi zasadami kierujesz się.

Niedouczony bycie doinformuj się jaka jest różnica między przestępstwem, a wykroczeniem.

Moment w którym zostaje dokonany pomiar praktycznie pozbawia ciebie zasady domniemania niewinności. No chyba że lubisz dyskutować z dowodami i zaprzeczać faktom przed sądem.