A siano z butów wystaje Ci dlatego, że?...
I to jest dobra wiadomość i tak jak mówiłem przez nastawienie społeczne te zmiany przejdą normalnie a głupków jeżdżących „szybko ale bezpiecznie” trzeba na każdym kroku j@#!ć i ośmieszać tak żeby czuli jacy są durni i że są synonimem obciachu a nie wolności.
Niewątpliwie łatwiej jest zakleić "usta" niż prowadzić rzeczową argumentację.Myślę że wszystko już tu powiedziano..,
Czas zamknąć temat… ✌️
Osobiście nie czuję stresu na drogach szybkiego ruchu. Poruszający się jak pocisk to mniejszość i jestem zdania, że żadne przepisy tego nie wyplenią - kwestia mentalności.A ja chciałbym czuć się bezpiecznie na drogach klasy A i S jadąc powiedzmy 110-120 km/h i mieć poczucie, że są z niej eliminowane bezmugi zap...ce 180 bo mogą. Jakoś żaden taki nie odważy się w Europie Zachodniej przekraczać prędkość o 40-50 km nie wspominając już o USA.
Ale, że co - będą na miejscu rozstrzeliwani?Czeka nas radykalna zmiana w podejściu do „przestępców” drogowych, którzy jeżdżą „szybko ale bezpiecznie” …
Koniec ze zwierzęcym liberalizmem pisiorów
No ale jakie argumenty? Nie brałeś udziału w dyskusji, nie komentowałeś moich argumentów ani zresztą żadnych. Teraz przyszedłeś i piszesz nie wiadomo o czym. Oczywiście na podobnym poziomie co kilku bardzo aktywnych. Jakby tak oddzielić 'ziarno od plew' to co tutaj zostanie?Po rozmowie z moim przyjacielem, aktualnie ponownie posłem (tym razem z opcji sprawczej) uważam, że Twoje argumenty odeszły w przeszłość i w bliskiej przyszłości nastąpi zmiana na lepsze….,(niekoniecznie z Twoimi “chorymi” sugestiami)
Jak jesteś przeciw to jesteś pisiorem… 🤷🏻♂️
Każdy ma swoją racje. Twoja jest twojsza, ich jest ichsza, a moja jest mojsza.@twizy
No ale jakie argumenty? Nie brałeś udziału w dyskusji, nie komentowałeś moich argumentów ani zresztą żadnych. Teraz przyszedłeś i piszesz nie wiadomo o czym. Oczywiście na podobnym poziomie co kilku bardzo aktywnych. Jakby tak oddzielić 'ziarno od plew' to co tutaj zostanie?
No to takie systemy już dawno istnieją i są używane, dane z nich są znane i okresowo ujawniane. Tylko z tego nic nie wynika, bo oddaje co najwyżej bezsens tych ograniczeń w obliczu faktu sukcesywnego zmniejszania się liczby wypadków.Ale, że co - będą na miejscu rozstrzeliwani?
W kwestii liberalizmu PISu to nie do końca mogę się zgodzić biorąc pod uwagę jaki był kwik przy zaostrzaniu kar - zwłaszcza w kwestii punktów karnych.
Musimy pamiętać, że kij ma dwa końce. Osobiście uważam, że skrajności są złe, a największych krzykaczy pilnowałbym najbardziej - cholera wie co robią kiedy nikt nie patrzy.
W sumie skoro mój pomysł aby auta wyposażyć w system ograniczający Vmax automatycznie do danej drogi, to może system przekazujący informacje o szybkości pojazdu do jakiejś bazy tak aby "nadzorca" miał świadomość w jakich godzinach i gdzie najczęściej dochodzi od wykroczeń -
... kapusty chyba.aby móc skierować tam odpowiednie środki.
Ja to bym tablice zlikwidował by ludzie nie byli jak w obozie. No ale pewnie nie podzielasz.A jeszcze lepiej info o drodze, prędkości w powiązaniu z nr. rej. Ale tutaj podniesie się kwik, że godzi to w wolność, prywatność i uj wie co jeszcze![]()
Bo oni to zbierają w zasadniczo innym celu.A to, że google, facebooki i inne mają 10x więcej informacji o nas to nie ma problemu![]()
Co to za systemy? Nie kojarzę aby jakiekolwiek samochody /prywatne/ przekazywały informacje o swojej prędkości do "władz".No to takie systemy już dawno istnieją i są używane, dane z nich są znane i okresowo ujawniane. Tylko z tego nic nie wynika, bo oddaje co najwyżej bezsens tych ograniczeń w obliczu faktu sukcesywnego zmniejszania się liczby wypadków.
Jesteś na jakiś forum kulinarnym?... kapusty chyba.
Mówisz o rejestracyjnych?Ja to bym tablice zlikwidował by ludzie nie byli jak w obozie. No ale pewnie nie podzielasz.
Cel nie ma znaczenia - nie wiesz w jakim celu to robią i jak to wykorzystają.Bo oni to zbierają w zasadniczo innym celu.