Jaki elektryk SUV/Crossover do 150k PLN?

piotr_ev

Fachowiec
Cześć Wszystkim,
Jakiego elektryka polecacie głównie do miasta z ładowarką pokładową AC 11 KW oraz możliwością ładowania na stacjach DC z jak największą mocą z obługą CCSa?

Last edited:

Michal

Moderator
Ja chyba bym też pomyślał o używanych autach i wtedy TM3 już wpada w budżet spokojnie. Niestety "do miasta", to dość duże auto ale z drugiej strony masz wtedy w domu dwie Tesle, więc łatwiej się przesiadać pomiędzy samochodami i moim zdaniem wartość odsprzedaży będzie wolniej spadać.
Za takie pieniądze, to może nawet TM3 LR uda się kupić - AWD, większa bateria.

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Ja chyba bym też pomyślał o używanych autach i wtedy TM3 już wpada w budżet spokojnie. Niestety "do miasta", to dość duże auto ale z drugiej strony masz wtedy w domu dwie Tesle, więc łatwiej się przesiadać pomiędzy samochodami i moim zdaniem wartość odsprzedaży będzie wolniej spadać.
Za takie pieniądze, to może nawet TM3 LR uda się kupić - AWD i większa bateria.
No tylko wtedy minus dotacja (o której kolega zresztą pisał). A za 130 to już ciężko sensowną TM3 znaleźć.

nabrU

Moderator
Tylko MG4 w tej kasie według mnie 👍

Zalety:
- gwarancja na 7 lat (inne używane EV mogą być po gwarancji i nie wiadomo jak bateria w nich itp)
- V2L,
- samochód idealny wymiarowo do miasta, a i na trasę się spoko nada

Wady:
- nie wiem jak będzie z serwisem w PL, ale skoro rozpatrujesz Teslę z 2 serwisami w PL, to mam wrażenie że dealerów MG będzie więcej.

Podsumowując: wziąć MG4 na jazdę próbną (choć to podobno problematyczne u Was) i ocenić samemu. Powodzenia w wyborze 👍

nabrU

Moderator

nabrU

Moderator

adamusek

Posiadacz elektryka
Niestety do 150 tyś. to chyba jedyna (dobra) opcja, oprócz tego może jeszcze ID.3 z rabatem (o ile nadal są z nim dostępne).

W wersji Luxury MG4 ma dosyć bogate wyposażenie jak na tą cenę - np. V2L, 64kWh, kamera z widokiem 360 stopni, ogrzewane przednie fotele i kierownicę.
V2L jest w każdej wersji

p0li

Pionier e-mobilności
Cześć Wszystkim,
Jakiego elektryka polecacie głównie do miasta z ładowarką pokładową AC 11 KW oraz możliwością ładowania na stacjach DC z jak największą mocą z obługą CCSa?
Myślałem o Tesla model 3 SR, ale już poza budżetem niestety.
porozgladaj sie za czyms na starej platformie PSA - maja wszystko czego szukasz a nowe egzemplarze w max wypasie (w .de) mozna trafic ponizej 25000€, jak jest auto demo to nawet taniej

cos w stylu:
- opel mokka
- opel corsa
- pug 208
- pug 2008
- citroen eC4

z zalet - sprawdzona (nie chinska) platforma bez wiekszych problemow, serwis za kazdym rogiem (w sumie i tak niepotrzebny), maja patyczki za kierownica ;)

piotr_ev

Fachowiec
porozgladaj sie za czyms na starej platformie PSA - maja wszystko czego szukasz a nowe egzemplarze w max wypasie (w .de) mozna trafic ponizej 25000€, jak jest auto demo to nawet taniej

cos w stylu:
- opel mokka
- opel corsa
- pug 208
- pug 2008
- citroen eC4

z zalet - sprawdzona (nie chinska) platforma bez wiekszych problemow, serwis za kazdym rogiem (w sumie i tak niepotrzebny), maja patyczki za kierownica ;)
tak, te modele się mieszczą w budżecie, ale boję się francuzów.. byćmoże niesłusznie.