shell recharge - nowe możliwości

Bronek

Pionier e-mobilności
To, sa rozne kwestie. Kartę Shell przyślą jak dopiszesz patrz zdjęcie - POLAND gdziekolwiek nawet. Temat byl walkowany na EW z rok temu?
Kartę płatniczą dodalem jako DE choć jest nasza z "Naszego Banku"
Z konta nie ściągną (to teraz tez jest na EW) monitują z dwa razy i trzeba przelać
Teraz zmienili i tylko w apce można zmienic dane.
Gorsze, ze jak podasz metody płatności np konta za za cholere nie mozna ich usunąć.
Greralnie to gowniana firma i powinnismy ją olać, myślałem może to zmienią ale to juz trwa kilka lat.
Syn ładował na nia w Niemczech ale Greenway jest lepszy. Ceny mi wiszą totslnie bo ładume sie sporadycznie na trasach to raz na mieziac move zaszaleć. Nigdy nie patrzę na cenę a na mapę i moc.
Jestem bliski zlikwidowania konta, bo to badziew

tomA

Posiadacz elektryka
To, sa rozne kwestie. Kartę Shell przyślą. Temat byl walkowany na EW z rok temu?
Kartę płatniczą dodalem jako DE choć jest nasza z "Naszego Banku"
Z konta nie ściągną (to teraz tez jest na EW) montują z dwa razy i trzeba przelać
Teraz zmienili i tylko w apce można zmienic dane.
Gorsze, ze jak podasz metody płatności np konta za za cholere nie mozna ich usunąć.
Greralnie to gowniana firma i powinnismy ją olać, myślałem może to zmienią ale to juz trwa kilka lat.
Syn ładował na nia w Niemczech ale Greenway jest lepszy. Ceny mi wiszą totslnie bo ładume sie sporadycznie na trasach to raz na mieziac move zaszaleć. Nigdy nie patrzę na cenę a na mapę i moc.
Jestem bliski zlikwidowania konta, bo to badziew
Masz rację że shell jest gówniany - miałem na firmę i zrezygnowałem bo co miesiąc mnie kroili abonament a nigdy z niej nie skorzystałem... jednak warto mieć taką gówno wartą awaryjną kartę (bez żadnego abonamentu) w aucie jak się podróżuje po europie. wiec próbuje założyć na priv a nie na konto firmowe ktore to kosztowalo mnie co miesiac za posiadanie ;-)

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
Jest szansa, że UE wprowadzi regulacje dt opłat za ładowanie. Coraz więcej polityków mówi o transparentności i łatwości w płaceniu. Chcą rozwiązań jak na stacjach benzynowych - cena wyświetla się na ładowarce, a płatność odbywa się kartą na bieżąco.

Bronek

Pionier e-mobilności
T
Masz rację że shell jest gówniany - miałem na firmę i zrezygnowałem bo co miesiąc mnie kroili abonament a nigdy z niej nie skorzystałem... jednak warto mieć taką gówno wartą awaryjną kartę (bez żadnego abonamentu) w aucie jak się podróżuje po europie. wiec próbuje założyć na priv a nie na konto firmowe ktore to kosztowalo mnie co miesiac za posiadanie ;-)
Tez mam priv. Jak Cie nie wkur ponaglenie do zapłaty bo nie pobrali mi z dwóch podanych kont, to podaj jakieś nawet puste konto. A karte płatniczą jak form płatności olej.
A do Polski Ci przyślą ich kartę .
Podaj adres polski a obok np miasta napisz Poland. Chyba tak wszyscy robią ?

tomA

Posiadacz elektryka
T

Tez mam priv. Jak Cie nie wkur ponaglenie do zapłaty bo nie pobrali mi z dwóch podanych kont, to podaj jakieś nawet puste konto. A karte płatniczą jak form płatności olej.
A do Polski Ci przyślą ich kartę .
Podaj adres polski a obok np miasta napisz Poland. Chyba tak wszyscy robią ?
done - czekamy...;-)

Bronek

Pionier e-mobilności

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Najprościej jest skorzystać z pośrednictwa. Ja tak zrobiłem. Karta idzie na niemiecki adres, a następnie za parę złotych jest przesyłana na nasz adres. Cała operacja trwa kilka dni. Nie korzystam z żadnego abonamentu, bo używam sporadycznie i działa dobrze. Automatyczna płatność z konta za pobraną energię następuje raz w miesiącu.
https://www.mailboxde.com/

Bronek

Pionier e-mobilności
Najprościej jest skorzystać z pośrednictwa. Ja tak zrobiłem. Karta idzie na niemiecki adres, a następnie za parę złotych jest przesyłana na nasz adres. Cała operacja trwa kilka dni. Nie korzystam z żadnego abonamentu, bo używam sporadycznie i działa dobrze. Automatyczna płatność z konta za pobraną energię następuje raz w miesiącu.
https://www.mailboxde.com/
U mnie nie byli w stanie pobrać z kont Pekao SA i drugiego ING.