Michal
Moderator
Wystarczy zielona tablica rejestracyjna, ale uwaga na prywatne parkingi udające te miejskie - tam nie ma nic za darmo.Czy do darmowego parkowania na miejskich parkingach konieczna jest jeszcze naklejka EE?
Wystarczy zielona tablica rejestracyjna, ale uwaga na prywatne parkingi udające te miejskie - tam nie ma nic za darmo.Czy do darmowego parkowania na miejskich parkingach konieczna jest jeszcze naklejka EE?
naklejki straciły swoją moc 1 stycznia 2020Czy do darmowego parkowania na miejskich parkingach konieczna jest jeszcze naklejka EE?
tak ale odpowiedzialność za prawidłowe rozpoznanie auta elektrycznego jest zrzucona na kontrolera. a w niektórych miastach za niepoprawne wystawienie wezwania do zapłaty kontrolerzy dostają kary finansowe. więc będąc złośliwym moge Tesli przykleić fejkową rure wydechową i kontroler powinien wiedzieć że wszystkie tesle są elektryczne. a w praktyce jest z tym problem bo skąd mam wiedzieć czy ta Kona to spalina, hybryda czy elektryk, zwłaszcza gdy zaczynamy widywać hybrydy na zielonych tablicach.Nie musi byc tablicy, ale warto jakoś oznaczyć. Elektryk to elektryk, ale nie kazdy kontroler wie lub nie ma on line dostępu i szkoda czasu na odkręcanie opłaty
w Mławie nic nie ma, mała stacja i taki parking dla tir. Jesli chodzi o jedzenie to chyba Pawliki lepsze, tam masz stacje Orlenu.a gdzie jest najlepiej pod kątem "atrakcji" w postaci dobrego jedzenia etc? Bo czasem może lepiej spędzić półtorej godziny na ładowarce i zjeść porządny obiad, niż przez 40 minut chodzić wkółko samochodu![]()
7 osób to chyba warunek dla spalinowego na buspasieParkingi wszedzie darmowe. Buspasy tez. Nie wiem tylko czy w Krakowie nie musisz miec minimum 7 osob w pojezdzie ? Cos tam chyba zmieniali…
Sam juz nie wiem, gdzies mi sie obilo o uszy ze w Krakowie wprowadzili zapis o minimalnych osobach w EV na bus pasie… ale nie jestem pwien.7 osób to chyba warunek dla spalinowego na buspasie
O ile mi wiadomo, w Krk nie ma ograniczeń dla EV co do ilości osób