Doskonale wiesz o czym mówię. Tesla nazywa to na swojej stronie "Pełna zdolność do samodzielnej jazdy" oraz "Automatyczne kierowanie na ulicach miast". Zdania są dosyć proste i ja je rozumiem w następujący sposób - wsiadam do Tesli, podaję w nawigacji cel jazdy i jeśli nawigacja go znajdzie oczywiście, to samochód "jadąc samodzielnie" i "kierując automatycznie" zawiezie mnie do tego wybranego celu bez mojego udziału w prowadzeniu, poruszając się oczywiście zgodnie z przepisami i zasadami. Być może rozumiem je źle, w takim razie poproszę Cię, żebyś mnie oświecił wyjaśniając co należy rozumieć pod ww. hasłami. Bo wg mnie, tam powinno być napisane "Nie pełna zdolność do samodzielnej jazdy" oraz Nie automatyczne kierowanie na ulicach miast" Wtedy sytuacja byłaby 100% czytelnaNie ma pojazdów autonomicznych, więc o czym mówisz?
Doczytaj uważnie do końca - interpretowanie i zgadywanie się nie sprawdza. Warto też poczytać coś więcej, niż opis producenta przed zakupem oprogramowania za kilkadziesiąt tysi
Doczytałem do końca. Doczytałem również opisy użytkowników oraz obejrzałem klika-kilkanaście recenzji na Youtube. I nadal uważam, że Tesla wprowadza kupujących w błąd nazwą funkcji, wyjaśnienia podając "drobnym druczkiem", które to wyjaśnienia nie omawiają w żaden szczegółowy sposób, jak te funkcje działają. Kilka ogólników, za pomocą których można wytłumaczyć się z dokładnie wszystkiego. Nadal też nie rozumiem oferowania nie działającej bądź częściowo działającej funkcji na rynku, na którym prawo nie pozwala na jej stosowanie (czyli w Polsce). Czy może jednak pozwala i czegoś nie wiem ? Ja z całą pewnością takiej funkcji nie kupię, zanim się osobiście nie przekonam, że to faktycznie działa i jest niezawodne. W sumie to nawet nie czekam na tą funkcję, nie bardzo też wierzę, że w ciągu kolejnych 4-5 lat trafi ona na rynek w działającej formie. Cała dyskusja zaczęła się od reflektorów. Tesla faktycznie chyba nigdy nie obiecywała "matrycowych" reflektorów. Tylko trochę słabo to wygląda w tak zaawansowanym samochodzie (bo napęd plus zarządzanie energią ma na topowym poziomie, wprowadzone podwójne dźwiękochłonne szyby też super, ogólna jakość wykonania nowej 3 świetna), gdzie większość producentów oferuje co najmniej możliwość wyboru takiej opcji. To samo tyczy się wycieraczek, braku radaru, czujników parkowania i czytania znaków . I na pozytywne zmiany w tych punktach czekam jak najbardziej.
Last edited: