Dzięki.Na większym jest z rolki na mniejszym siana.(Dwa zdjęcia w poprzednim poście) Na sianym więcej chwastów i tylko taka różnica. Ludzie też twierdzą że ta siana jest z rolki. Gdyby nie chwasty to wizualnie nie ma różnicy. Wszystko robi podlewanie koszenie i trochę nawozu. W sumie ponad 400m2. Mam jeszcze 2 obszary zmapowane co daje w sumie ponad 1000m2 tylko ten mam taki trochę dziki trawnik zasiany parę lat temu bez nawodnienia i bez siatki na krety. Tam startuje manualnie po tym jak rozgarne kretowizny. Wygląda to tak.
W zależności od prędkości koszenia i odległości między ścieżkami może lepiej lub gorzej dokaszać. Gęstość trawy nie na znaczenia bo robot ścina tylko te nowe odrosty. Wiem że jeśli jest pod spodem taka ususzona darń I zejdziemy za nisko to kosiarkom brakuje mocy. Przy pierwszym koszeniu w tym roku tego trawnika ze zdjęcia raz dostałem komunikat że ostrza się zablokowały w wysokiej trawie i to była jedyna taka sytuacja. Oczywiście rozwiązaniem jest skoszenie pierwszy raz większa kosiarka
Model AWD 5000, napęd na 4 koła więc radzi sobie w każdym terenie.
Też widziałem na grupach narzekanie na GPS np fragment trawnika między dwoma budynkami. Nigdy nie miałem z tym problemu.
Opinia z pierwszej ręki jest najlepsza.
Czy Model AWD 5000 ma większą baterię niż ten 2000 lub 1000?
No i jak w przypadku wymian baterii? Tylko producent?