Juniper - czy warto czekać?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
A czym ty jeździsz ? i3 ? przecież tego juz nie produkują ,wykonane z butelek po wodzie mineralnej i śmieciach z odzysku? miałem to kiedyś na testach i tragedia ,drzwi tylnych nie otworzysz bo przednie blokują ,jakość boczków w drzwiach to masakra ,a ty tu piszesz o tabu Tesli. Mam Tesle Y Performance i nie zamienię tego auta na żadne BMW i4M50 które miałem na trzy dni, nie wspomnę o wynalazkach typu Id3 itp ,Kia itp, Kupiłem Tesle bo ma najlepsze ładowarki na świecie najlepsza aplikacje i nie płace za serwisy gwarancyjne jak w innych firmach się płaci.Autem zrobiłem 33 tys km bez żadnego problemu jedyne na co mógłbym ja zamienić bez dopłaty to Tesla S LR. nowa z salonu z fotelami z alcantara i wentylacja.
panie dziejku, co pan wiesz o samochodach jak pan Tesllą jeździsz? toż to przecież cały środek jest z butelek i innych śmieci i w głowę słońce napierdziela, i manetek od kierunków pożałowali itd. itp. najśmieszniejsze jest, że masz taki stosunek do motoryzacji bo jeździsz pewnie w leasingu i patrzysz na wszystkich z góry. może czas ogarnąć się. jak będziesz miał swoją performance 10 letnią to pogadamy które auto jest lepsze a na razie ciesz się swoją zabawką i nie spinaj posladów. jesteś tylko teslowymchłopakiem a nie guru motoryzacji. napisz na X do swojego pana.

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
panie dziejku, co pan wiesz o samochodach jak pan Tesllą jeździsz? toż to przecież cały środek jest z butelek i innych śmieci i w głowę słońce napierdziela, i manetek od kierunków pożałowali itd. itp. najśmieszniejsze jest, że masz taki stosunek do motoryzacji bo jeździsz pewnie w leasingu i patrzysz na wszystkich z góry. może czas ogarnąć się. jak będziesz miał swoją performance 10 letnią to pogadamy które auto jest lepsze a na razie ciesz się swoją zabawką i nie spinaj posladów. jesteś tylko teslowymchłopakiem a nie guru motoryzacji. napisz na X do swojego pana.
Widacże jesteś żałosnym właścicielem jakiegoś łupa i nie stać cie na Tesle , lata miną zanim nazbierasz na takie auto,leasingu nie dostaniesz bo pracujesz w jakieś korporacji za grosze.

blazej

Pionier e-mobilności
Zgadzam się, BMW zawsze lepsze. W Hondzie musiałem specjalnie umawiać się na wymianę klocków hamulcowych, a w BMW po prostu razem ze zmianą oleju machną i z głowy :)

Obaj Panowie macie chyba problem ze zbyt dużym przywiązywaniem się do rzeczy i opinii. Ale tu się wyjątkowo zgadzam z Panem z BMW - Tesla nie jest premium. Nie jest też zwykłym autem dla mas, bo przeciętny kierowca nie strawi braku możliwości normalnej sygnalizacji zmiany kierunku czy braku prędkościomierza przed nosem. To specyficzny samochód, który pod wieloma względami jest najlepszy, ale na pewno nie jest autem premium.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Widacże jesteś żałosnym właścicielem jakiegoś łupa i nie stać cie na Tesle , lata miną zanim nazbierasz na takie auto,leasingu nie dostaniesz bo pracujesz w jakieś korporacji za grosze.
@paradox często prowokuje, ale takie nerwowe odszczekiwania w stylu "nie stać Cię" to już żałosny poziom.
Jako ponad 3 letni właściciel Tesli M3LR po jakimś półtora roku ochłonęłam i zgadzam się z wieloma argumentami przeciwników Tesli. Zwłaszcza po zmianach HL auto straciło pazur i kosztem hałasujących wiatrakami wentylowanych siedzeń i festyniarskim paskom ledowym auto jest miałkie, słabo się prowadzi i siadła dynamika. Brak dźwigni mnie może nie grzeje ani nie ziębi, bo błyskawicznie się przyzwyczajam (latam najróżniejszymi samolotami i szybowcami i muszę być elastyczny) ale też uważam że powinien być wybór.
Brak wyboru, nawet będąc nieźle doposażony autem za naprawdę niewielkie pieniądze, właśnie powoduje że na razie nie kupię następnej Tesli. Ja naprawdę chciałbym dopłacić do LR+ I mieć duuuzo większą baterie, regulowany komfort zawieszenia i czujniki parkowania... To że brak jest takiej możliwości jest słabe.
Trzymajmy poziom dyskusji please

blazej

Pionier e-mobilności
Z całym szacunkiem @cooler, bo uważam ostatecznie, że Toyota Sienna to wspaniały samochód rodzinny i to jest duża strata, że nie ma jej na rynku europejskim. Ale jeśli piszesz o czymkolwiek „fesytniarskim”, kiedy akurat wnętrze Sienny to jest... no to jest zwyczajnie festiwal bezguścia w wydaniu japońskiej interpretacji amerykańskich standardów:
1722698958173.png
I to niezależnie od wersji:
1722699128556.png

cooler

Pionier e-mobilności
Z całym szacunkiem @cooler, bo uważam ostatecznie, że Toyota Sienna to wspaniały samochód rodzinny i to jest duża strata, że nie ma jej na rynku europejskim. Ale jeśli piszesz o czymkolwiek „fesytniarskim”, kiedy akurat wnętrze Sienny to jest... no to jest zwyczajnie festiwal bezguścia w wydaniu japońskiej interpretacji amerykańskich standardów:
I to niezależnie od wersji:
Eee tam, nie znasz się. Ja mam model 2016 sprzed tych świecidełek i wygląda to zacnie, podświetlone najważniejsze przyciski, stacyjka oraz cupholdery. W nocy ledwo to widać. Wiem że wszyscy teraz w to idą, nawet Toyota, nad czym boleję, ale między innymi dlatego moja Sienna ma u mnie dożywocie. Wszystko co trzeba na dalekie trasy, a jednocześnie gustownie i minimalistycznie. Dołożyłem tylko CarPlay/Android auto bezprzewodowe i jest wszystko czego potrzebuje.

Ale doceniam trud że znow walczysz zacnie na argumenty a nie ad persona :)

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
wyluzuj bogaczu, dawno przestałem mierzyć poziom zamożności samochodem marki premium. kiedy w końcu w Polsce to się zmieni? ile jeszcze pokoleń będzie ładować w auta, nie swoją kasę tylko obcych banków i nie dla siebie tylko na pokaz dla sąsiadów? kiedy taka mentalność zmieni się w coś wartościowego? dlaczego ten temat na forum musi zawsze zaistnieć? dlaczego jest taka niska kultura i trzeba się odszczekiwać bo inaczej nie dotrze? smutny obraz nędzy mentalnej.