Jeżeli chce wziąć, to niech bierze, kto mu broni? Stawiam nawet na to, że będzie zadowolony. Z mojego punktu widzenia, te 24k za dopłatę do AWD to bardzo dobra cena. Kupując jakieś Sportage, tyle będzie kosztował napęd AWD i znacznie mniej dodatkowej dynamiki.A ja mam wrażenie, że @Wojtek Wawa chce wziąć RWD a wszyscy się uparli aby go przekonać na LR
Teksty o tym, że LR, czy nawet P jest za mocne, to jakaś aberracja. Nikt nikomu nie każe z tej dynamiki korzystać kiedy wiezie się teściową do kościoła (chociaż może akurat wtedy warto, bo krócej to trwa i mniej mówi).
Rozumiem, że ktoś może nie chcieć wydawać tyle na samochód, ale to indywidualna decyzja. Fajnie jak samochód ma ładny lakier, wentylowane siedzenia, schowek na okulary i HUD, albo nawet i parasol w drzwiach, ale ja jestem staroświecki i dla mnie samochód ma skręcać, hamować i przyśpieszać. Te trzy rzeczy LR robi lepiej niż RWD i właściwie tyle. Przy okazji może trochę dalej zajechać bez ładowania, szybciej się naładuje na kilku ładowarkach w PL i podobno ma "lepsze audio" oraz jakieś tam "lepsze materiały".