Id.Buzz biję się z myślami ;)

Gumis

Zadomawiam się
Przymierzam się do zakupu Id.Buzza i nie mogę się zdecydować kupować teraz "w promocji" czy czekać na nowszą wersję.
Może ktoś mądry podpowie czy warto czekać, czy korzystać z okazji i kupić teraz ?

Olecki

Pionier e-mobilności
Zależy jak traktujesz ten zakup. Elektryki bardzo szybko ewoluują, za rok czy dwa może się pojawić coś na co będziesz miał dużo większą ochotę (nawet zmiany w samym buzzie). Jeśli chcesz kupić samochód teraz a jego zakup nie jest znacznym wydatkiem dla Ciebie to brać i się cieszyć, jeśli jednak mocno się szczypiesz z zakupem to można obserwować i czekać na dalsze zmiany i obniżki cen.

Gumis

Zadomawiam się
Zależy jak traktujesz ten zakup. Elektryki bardzo szybko ewoluują, za rok czy dwa może się pojawić coś na co będziesz miał dużo większą ochotę (nawet zmiany w samym buzzie). Jeśli chcesz kupić samochód teraz a jego zakup nie jest znacznym wydatkiem dla Ciebie to brać i się cieszyć, jeśli jednak mocno się szczypiesz z zakupem to można obserwować i czekać na dalsze zmiany i obniżki cen.
Mam jednego dużego elektryka (E-sprinter) do kręcenia się w koło komina jest OK , ale trochę brakuje zasięgu żeby pojechać gdzieś dalej. Pomysł jest sprzedać Sprintera i kupić Buzza. Ze sprzedażą Sprintera muszę poczekać do jesieni ( kończy się dotacja) . Potrzebuję czasem przewieźć coś niedużego i Id.Buzz w zupełności mi wystarczy. Ma ktoś może informacje kiedy pojawi się nowa wersja?

arthas

Zadomawiam się
Tez sie bilem z myslami, ale po kilkudniowym tescie i solidnym pojezdzeniu tym autem, zapadla decyzja zeby skorzystac z aktualnych promocji rocznika. Lamalismy sie z decyzja w kiernku TY ale wzgledy praktyczne zwyciezyly. Nie do konca wiem o co chodzi z tym software bo uzywalem android auto na wyswietlaczu buzz-a wiec nie do konca czaje o co chodzi. Dzialalo wszystko jak trzeba.

Gumis

Zadomawiam się
Tez sie bilem z myslami, ale po kilkudniowym tescie i solidnym pojezdzeniu tym autem, zapadla decyzja zeby skorzystac z aktualnych promocji rocznika. Lamalismy sie z decyzja w kiernku TY ale wzgledy praktyczne zwyciezyly. Nie do konca wiem o co chodzi z tym software bo uzywalem android auto na wyswietlaczu buzz-a wiec nie do konca czaje o co chodzi. Dzialalo wszystko jak trzeba.
Mi to trochę dłużej czasu zajęło, ale CCC zwyciężyło.
W najbliższą sobotę odbieram auto :)

aadamuss

Pionier e-mobilności
Jakiego odbierasz? Furgon czy osobowy ? Też się zastanawiam ale bardziej czekam, że Tesla coś wypuści. Chociaż jak czekałem na id buzza to teraz mam 4 letniego T6 bo buzz się nie pojawiał :)

arthas

Zadomawiam się
Mi to trochę dłużej czasu zajęło, ale CCC zwyciężyło.
W najbliższą sobotę odbieram auto :)
O fajnie! Podrzuc jakies szczegoly. Ja wrocilem z wyprawy do UK. Nie spodziewalem sie ze auto wzbudza takie zainteresowanie. Ludzie podchodza i pytaja o rozne rzeczy z nim zwiazane. Nigdy czegos podobnego nie doswiadczylem 😅

Gumis

Zadomawiam się
Jakiego odbierasz? Furgon czy osobowy ? Też się zastanawiam ale bardziej czekam, że Tesla coś wypuści. Chociaż jak czekałem na id buzza to teraz mam 4 letniego T6 bo buzz się nie pojawiał :)
Osobowy, jednak GTX wychodził mi 100 - 150 tys drożej ;)
No i chyba się powoli kończą, bo na otomoto nowych jest na tę chwilę niecałe 30 sztuk :)

Najnowsze dyskusje