Id.Buzz biję się z myślami ;)

Gumis

Zadomawiam się
Mysle, ze dilerzy mniej wiecej wiedza jak sie z nimi obchodzic, wiec pewnie laduja do 80%. Tez sie bede w przyszlym roku rozgladal za elektrycznym vanem - bede go chcial przerobic na kampera. Moja obecna dieslowska konwersja ma juz swoje lata i beda chcial zamienic na cos nowszego/elektrycznego. Spogladam jednak bardziej na E-transita (extended range) albo e-ducato, ale tu zasieg jets troche za maly...
Elektryczny dostawczak na kampera, to chyba ciężki temat, żeby się zmieścić w 3,5 T ?

staarek

Fachowiec
Elektryczny dostawczak na kampera, to chyba ciężki temat, żeby się zmieścić w 3,5 T ?
Mieszkam w UK, i tutaj sa przepisy (w zwiazku z podwyzszona waga elektrykow) ze nawet ciezszymi dostawczakami mozna jezdzic na prawie jazdy do 3.5 tony.

staarek

Fachowiec
No niby Unia też coś kombinuje, żeby podnieść ten limit do 4,25 T , ale idzie im to jak krew z nosa :(

Wlasnie tego szukalem, i wyglada to tak:

Rząd zapowiedział zmiany w wymaganiach eksploatacyjnych dla cięższych zeroemisyjnych samochodów dostawczych do 4,25 tony. Jest to następstwem specjalnej koncesji, która umożliwiła kierowcom posiadającym standardowe prawo jazdy B prowadzenie elektrycznego vana o masie do 4,25 tony ze względu na dodatkową masę akumulatora.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Mysle, ze dilerzy mniej wiecej wiedza jak sie z nimi obchodzic, wiec pewnie laduja do 80%. Tez sie bede w przyszlym roku rozgladal za elektrycznym vanem - bede go chcial przerobic na kampera. Moja obecna dieslowska konwersja ma juz swoje lata i beda chcial zamienic na cos nowszego/elektrycznego. Spogladam jednak bardziej na E-transita (extended range) albo e-ducato, ale tu zasieg jets troche za maly...
Dobrze że nie robią jak ze spalinówkami bo odbierał byś naładowanego do 2% :ROFLMAO:

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Gdy ogladalem swoj na placu byl naladowany do 78%. Znaczy ze nie laduja ich do 100.
jak odbierałem swój id.4 to znalazłem w schowku checkliste dla dealera z datami i poziomem naładowania. i wyglądało że w stanie przed sprzedażą ale nie z "wystawy" trzymaja okolo 30%.

Last edited:

nabrU

Moderator

Malebo

Zadomawiam się
Muszę Cię poprosić żebyś przekonał moją drugą połówkę, że da się nim pojechać na narty ;)

Wiadomo, że w zimie będą gorsze wyniki, ale ja w lipcu zrobiłem wycieczkę Polska - Austria - Szwajcaria - Niemcy - Polska. W sumie poleciało 3500km. Pierwszy stint do Austrii to 1200km (4 ładowania). Każde po ok. 30-40minut. Jak się nie ma potrzeby latać ponad 130km/h to na luzaku.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Wiadomo, że w zimie będą gorsze wyniki, ale ja w lipcu zrobiłem wycieczkę Polska - Austria - Szwajcaria - Niemcy - Polska. W sumie poleciało 3500km. Pierwszy stint do Austrii to 1200km (4 ładowania). Każde po ok. 30-40minut. Jak się nie ma potrzeby latać ponad 130km/h to na luzaku.
Z jakich rejonów w PL ruszałeś?

Najnowsze dyskusje