Są grzałki w silniku, kierownicy i siedzeniach.Ja osobiście żałuję że oprócz pompy nie ma po prostu grzałek,
Są grzałki w silniku, kierownicy i siedzeniach.Ja osobiście żałuję że oprócz pompy nie ma po prostu grzałek,
Nie ma w silniku. Silniki grzeją uzwojeniami ale nie miało to przełożenia na grzanie kabiny - jak pada kompresor to nie ma jak ciepła rozprowadzać. Co z tego że masz ciepłą kierownicę i siedzenia jak przy lekkim mrozie nic nie było widać przez przednią szybę która zamarzała w czasie jazdy... Jakby były PTC w dolocie nadmuchu to by dało rady.Są grzałki w silniku, kierownicy i siedzeniach.
Właśnie miałem na myśli uzwojenia silnika jako grzałki.Nie ma w silniku. Silniki grzeją uzwojeniami ale nie miało to przełożenia na grzanie kabiny - jak pada kompresor to nie ma jak ciepła rozprowadzać. Co z tego że masz ciepłą kierownicę i siedzenia jak przy lekkim mrozie nic nie było widać przez przednią szybę która zamarzała w czasie jazdy... Jakby były PTC w dolocie nadmuchu to by dało rady.
vwir troche zaryzykowal ale ja mam auto w kraju gdzie jest normalna dystrybucja, serwis przez siec mercedesa i czesci tez dostepne przez serwisWszyscy macie te całe 2 smarty w wynajmie? Bo zakup to rzeczywiście brawura dla mnie.
Taka jest zasada działania pompy ciepła. Im więcej przetłoczy powietrza tym więcej uzyska energii. Przydomowe do ogrzewania domu też tak robią. Jeśli ktoś tego nie rozumie to już nic nie poradzę. Tak jak pisałem - dzięki temu nie widzę jakiegoś dużego ubytku zasięgu, a obecnie u mnie jest -2 stopnie. Mach-E nie hałasuje, ale zimą łyka elektrony jak głupi.Nie narzekaj, w Tesli jak działa pompa to na zewnątrz też słychać wiatraki, a podczas ładowania to aż buda drży tak zasuwają.
To, że nie ma dystrybucji w PL nie oznacza, że to produkt niszowy.Ale swoją drogą: że też się nie boicie iść w tak niszowy produkt...
To, że Ty nic o nich nie wiesz nie oznacza braku wiedzy na ich temat. Z tego co widzę to dosyć popularny model w DE (spotykałem na drodze) z dosyć aktywną społecznością.brak wsparcia, brak wiedzy, słaby serwis, mało części zamiennych nie-OEM
A ja niekoniecznie znane i super na tym wychodziłem . W 2017 roku kupiłem Leafa I. Świetne auto, do dzisiaj mile wspominam gdy widzę na drodze. Zero problemów. Wcześniej miałem DS5 - też raczej niszowy produkt i jedynie zawieszenie miało do dupy. Poza tym świetne auto. Mach-E też jakimś masowym produktem nie jest a jestem bardzo zadowolony. Wiesz jak to jest - niektórzy lubią kaszankę a inni sushi. Co człowiek to inne upodobania.Ja zawsze wchodziłem w znane i sprawdzone konstrukcje (MB, VAG, Toyoty, Lexus) i zwykle dobrze na tym wychodziłem.
Nie. Dlaczego? Serwis lepszy niż w Tesli, odległość do serwisu też mam podobną jak do serwisu Tesli.Wszyscy macie te całe 2 smarty w wynajmie?
Nie weźcie tego do siebie, bo nie czepiam się Waszego wyboru Smarta (bardziej podziwiam odwagę), ale: nie wiem jak w DE, (pewnie to inna bajka) ale jeżeli chodzi o serwis w PL to bardzo źle wspominam MB, co zresztą któryś kolega od bodajże EQC potwierdził, pomimo iż już wiele lat minęło nic się w mentalności tej firmy w PL nie zmieniło:Taka jest zasada działania pompy ciepła. Im więcej przetłoczy powietrza tym więcej uzyska energii. Przydomowe do ogrzewania domu też tak robią. Jeśli ktoś tego nie rozumie to już nic nie poradzę. Tak jak pisałem - dzięki temu nie widzę jakiegoś dużego ubytku zasięgu, a obecnie u mnie jest -2 stopnie. Mach-E nie hałasuje, ale zimą łyka elektrony jak głupi.
To, że nie ma dystrybucji w PL nie oznacza, że to produkt niszowy.
To, że Ty nic o nich nie wiesz nie oznacza braku wiedzy na ich temat. Z tego co widzę to dosyć popularny model w DE (spotykałem na drodze) z dosyć aktywną społecznością.
A ja niekoniecznie znane i super na tym wychodziłem . W 2017 roku kupiłem Leafa I. Świetne auto, do dzisiaj mile wspominam gdy widzę na drodze. Zero problemów. Wcześniej miałem DS5 - też raczej niszowy produkt i jedynie zawieszenie miało do dupy. Poza tym świetne auto. Mach-E też jakimś masowym produktem nie jest a jestem bardzo zadowolony. Wiesz jak to jest - niektórzy lubią kaszankę a inni sushi. Co człowiek to inne upodobania.
Nie. Dlaczego? Serwis lepszy niż w Tesli, odległość do serwisu też mam podobną jak do serwisu Tesli.
To ma być wytłumaczenie dla czegokolwiek?Nie narzekaj, w Tesli jak działa pompa to na zewnątrz też słychać wiatraki, a podczas ładowania to aż buda drży tak zasuwają.
O tym piszę właśnie, tak być powinno, choćby i kosztem większego zużycia.Ja osobiście żałuję że oprócz pompy nie ma po prostu grzałek,
Wiadomo.Taka jest zasada działania pompy ciepła. Im więcej przetłoczy powietrza tym więcej uzyska energii.
A dokąd masz bliżej niż do Katowic?, odległość do serwisu też mam podobną jak do serwisu Tesli.
Ale to chyba std przypadek w autach w których bagażnik możesz otworzyć osobno.po wyjsciu zapakowala zakupy i torebke z kluczykami do bagaznika, nie otwierajac wczesniej auta (w smarcie tak mozna) - no i ten sie zamknal, piknal i to by bylo na tyle
kluczyki w srodku, auto zamkniete
na szczescie miala komorke przy sobie i zadzwonila do mnie wiec otworzylem jej auto z aplikacji
ale w przypadku gdyby np moja komorka tez byla w bagazniku - no to juz widze problem