[eMIT] Elektryki nie nadają się do jazdy zimą - wyjaśniamy

vwir

Pionier e-mobilności
Mieszkanie w PL ma bardzo dużo zalet "period" - nie tylko turystycznie. Na razie można jeszcze pisać w necie, że np napływ obcych Ci przeszkadza i nikt Cię nie posadzi do pierdla. Córkę z domu można wypuścić bez obawy o gwałt. "In the UK" to już nie jest takie oczywiste, są miejsca że jest na to spora szansa.
W Krakowie też Ci znajdę miejsca, do których po zmroku lepiej się nie wybierać. Nawet nie córka ale facet może się obawiać że dostanie maczetą.

cooler

Pionier e-mobilności
W Krakowie też Ci znajdę miejsca, do których po zmroku lepiej się nie wybierać. Nawet nie córka ale facet może się obawiać że dostanie maczetą.
I tak z 10 ataków dziennie? Jak nożownicy w Berlinie lub Londynie? Nie sądzę.

vwir

Pionier e-mobilności
I tak z 10 ataków dziennie? Jak nożownicy w Berlinie lub Londynie? Nie sądzę.
Nie słyszałem żeby w Londynie było 10 ataków dziennie, a bywam tam regularnie. Weź też pod uwagę, że Londyn ma 10 razy więcej mieszkańców niż Kraków.

cooler

Pionier e-mobilności
Nie słyszałem żeby w Londynie było 10 ataków dziennie, a bywam tam regularnie. Weź też pod uwagę, że Londyn ma 10 razy więcej mieszkańców niż Kraków.
A w Berlinie to już standard. Porównując Kraków tam też nie ma codziennie ataku maczetą na przypadkową osobę. Prędzej raz do roku.

vwir

Pionier e-mobilności
A w Berlinie to już standard. Porównując Kraków tam też nie ma codziennie ataku maczetą na przypadkową osobę. Prędzej raz do roku.
Jakoś tak "płynnie" przeszedłeś od Londynu do Berlina. To inne miasta są. O ile uważam, że w Paryżu jest dramat (byłem w zeszłym roku) tak w Londynie uważam, że jest całkiem nieźle. Oczywiście są miejsca gdzie lepiej się po zmroku nie zapuszczać, no i telefon lepiej mocno trzymać w dłoni, ale ogólnie nie czuję się w tym mieście specjalnie niebezpiecznie.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Zero porównania do mojej sytuacji. Miałem poniżej 10%, samochód stał cały tydzień na mrozie, w dodatku nigdzie nie jechałem bo SC był za płotem.
No nie wiem, czy zero porównania. 15 godzin na mrozie, to wystarczająco, aby bateria się wychłodziła.
Jeden jedyny przypadek gdzie @Szaruś się przyczepił i chce się wykazać że jego franc jest lepszy, a i tak każdy wie że jest gorszy. Unikam francuzów jak zarazy i nie żałuję.
Ja podrzuciłem teraz przykład chińczyka.

cooler

Pionier e-mobilności
No nie wiem, czy zero porównania. 15 godzin na mrozie, to wystarczająco, aby bateria się wychłodziła.
10km jazdy u mnie rozgrzewa baterię od 0 do 15-18 stopni. Tak że jednak zero porównania.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
10km jazdy u mnie rozgrzewa baterię od 0 do 15-18 stopni. Tak że jednak zero porównania.
No to trzeba było zrobić kółko 10 km, i nie płakać, że wolno ładuje :)

cooler

Pionier e-mobilności
No to trzeba było zrobić kółko 10 km, i nie płakać, że wolno ładuje :)
Tak, w mróz -9 stopni i mniej niz 10% baterii?
Geniusz...

Najnowsze dyskusje