Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

bragyou

Posiadacz elektryka
Podsumowując dość długi wątek, jeżeli mam gniazdo 32A 400V to i tak Tesla model 3 przyjmie max 11kW i nie warto kupować cegły 22kW?
Chcę dokupić jakąś tanią do okazjonalnego użytku w biurze.

zibizz1

Pionier e-mobilności
No to w takim razie chyba jednak wezmę adaptery do teslowej cegły i max 7,4kW, koszt dużo mniejszy niż zakup kolejnej cegły, aby dostać max tylko 11kW
Tylko nie wszędzie jest 32A aby było 7.4kW. A 11kW na 3 fazach wymaga tylko 16A

Bronek

Pionier e-mobilności
Tylko nie wszędzie jest 32A aby było 7.4kW. A 11kW na 3 fazach wymaga tylko 16A
@bragyou Jak masz "dużą siłę" sprawdź bo gniazdka na oko podobne , czerwone ale o różnej wielkosci i opisie. To na wszelki wypadek ... piszę , bo ludzi to myliło

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
@bragyou Jak masz "dużą siłę" sprawdź bo gniazdka na oko podobne , czerwone ale o różnej wielkosci i opisie. To na wszelki wypadek ... piszę , bo ludzi to myliło
Ano. Ja zawsze mam ze sobą przejściówkę między 3x16A i 3x32A, tak na wszelki wypadek, aby nigdzie nie być zaskoczonym.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
No to w takim razie chyba jednak wezmę adaptery do teslowej cegły i max 7,4kW, koszt dużo mniejszy niż zakup kolejnej cegły, aby dostać max tylko 11kW
Kolejna cegła to wydatek rzędu 600 PLN. Tragedii nie ma.

Jusand

Posiadacz elektryka
Jak chcesz to mi został taki adapter i przejściówki, możemy się dogadać